Modificări privind impunerea taxei de salubrizare

 

De la 1 ianuarie 2022, la nivelul Municipiului Tecuci a intrat în vigoare un nou Regulament de aplicare a taxei speciale de salubrizare pentru persoane fizice şi juridice, care vine cu câteva modificări faţă de precedentul regulament.

În cazul persoanele fizice sau juridice care vor preda cantitatea de minim 8 kg/persoană sau salariat/lună deşeuri reciclabile către centrul de colectare al SC Compania de Utilităţi Publice SRL taxa specială de salubrizare se va diminua cu valoarea de 4 lei per persoană sau salariat în luna respectivă.

Având în vedere faptul că multe persoane fizice din municipiu nu au depus declaraţie pentru a putea fi luaţi în evidenţă cu taxa de salubrizare, Regulamentul a fost modificat. Cuantumul taxei rămăne la nivelul anilor precedenţi, atât în cazul persoanelor fizice cât şi al celor juridice.

Persoanele care deţin mai multe imobile cu destinaţia de locuinţă vor fi impuse conform declaraţiei. Proprietarii trebuie să plătească taxa de salubrizare pentru o singură persoană în cazul imobilelor care nu au chiriaşi, sau nu sunt folosite, aşa cum la asociaţii întreţinerea este plătită pentru o persoană chiar dacă imobilul este neocupat.

Începând cu 1 ianuarie 2022, dacă un proprietar de imobil nu depune deloc declaraţia, acesta va fi impus cu patru persoane din oficiu.