Sancţiune cu repetiţie

 

Un gălăţean sosit acasă de sărbători nu şi-a putut crede ochilor faptul că în decurs de trei ore a reuşit să întâlnească aceeaşi patrulă de jandarmi de două ori, fiind sancţionat de fiecare dată.

Venit acasă de Crăciun, tocmai din Belgia, un gălățean în vârstă de 48 ani a declarat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac că va sta în carantină la o adresă din municipiul Galați. După ce au trecut sărbătorile de iarnă, plictisit de cât a stat în casă, așa cum avea să le declare jandarmilor, bărbatul a părăsit adresa declarată și a ieșit pe stradă. Întâmplarea a făcut să se întâlnească cu jandarmii, care l-au văzut ușor ezitant, motiv pentru care l-au legitimat.

Surpriza jandarmilor a fost că bărbatul figura ca fiind în carantină, numai că el era pe stradă. Din acest motiv, jandarmii i-au aplicat o sancțiune contravențională de 1.000 lei și i-au indicat să meargă la domiciliul declarat.

La numai trei ore, bărbatul s-a întâlnit din nou cu jandarmii. De această dată le-a spus oamenilor legii că nu crezut că avea să îi revadă, dar socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg.

A doua oară jandarmii i-au aplicat o sancțiune în cuantum de 5.000 lei și au informat Direcția de Sănătate Publică Galați, se arată în comunicatul IJJ Galaţi.