Lucrările la Neonatologia Tecuci aproape de final. Alt decor și multe îmbunătățiri – FOTO

 

În luna martie 2021 consemnam situația jalnică a departamentului de Neonatologie din cadrul Spitalului municipal Tecuci, de lipsurile care erau și de strigătul dr. Liliana Dumitru pentru a ne uni forțele și a ajuta la transformarea Neonatologiei într-un loc primitor, în care mamele și bebelușii, precum și cadrele medicale, să aibă condiții decente de trai.

 În urma apelului făcut de dr. Liliana Dumitru, Asociația Balinte Ionela s-a mobilizat și a încercat să caute soluții pentru a transforma vechea Neonatologie în una modernă. Patronul MTC, Cătălin Pavel, a fost primul care a răspuns afirmativ, ajutând continuu pentru renovarea totală a Neonatologiei, fiind dispus să achite cheltuielile pentru materiale. Conducerea Spitalului, prin dr. Constantin Dinu a susținut această modernizare în care vin pe lume nou născuții și și-a luat angajamentul ca prin Primăria Tecuci să fie achitată plata lucrării constructorului.

Acum, după opt luni de zile de la apelul făcut de Dr. Dumitru, Neonatologia a primit altă față, una umană, prietenoasă, modernă.

S-a zugrăvit peste tot, pus faianță, gresie, linoleum antibacterian, schimbat toate ușile și geamurile, făcut băi pentru toate saloanele deoarece exista înainte doar una atât pentru paciente cât și personal. A urmat aplicarea instalațiilor, caloriferelor, toaletelor, cabinelor de duș, oglinzilor și lavoarelor, precum și lucrări la cablurile energetice.

 Totodată, au fost dotate saloanele cu 11 paturi mecanice cu manivele și saltea pentru mămici (la 2.142 lei/pat), 27 de pătuțuri de bebeluși cu trendelenburg și saltele (la 1.491 lei/buc pătuț), 17  dulapuri vestiare la 876 lei/buc. și 11 mese cu saltea de înfășat bebelușii (459 lei/masă). Doar acest mobilier, suportat în întregime de Cătălin Pavel și echipa MTC a costat 83.782 lei.

Cheltuielile pe materialele de construcții folosite și instalațiile sanitare din băi le vom ști cât de curând după contabilizarea lor făcută de Asociația Balinte Ionela, cea care s-a ocupat de aceste plăți.

Constructorul, Vila SA Tecuci, va fi plătit de către UAT Tecuci, în prezent mai are de făcut câteva mici retușuri, urmează recepția lucrării și sperăm cât de curând redeschiderea departamentului Neonatologie.