Prevenirea și combaterea pandemiei: Peste 2.600 persoane, 1.520 locaţii şi 328 mijloace de trasport persoane verificate

 

În perioada 8 – 10 ianuarie 2022, polițiștii gălățeni au continuat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost organizate acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 2.650 de persoane și 252 de societăți comerciale.

Totodată, polițiștii au controlat peste 1.520 de locații, (dintre care 78 restaurante, terase, cluburi), precum și 328 de mijloace transport persoane.

Au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

Acțiuni de acest fel vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei, se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

Se recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.