Trei infractori reţinuţi la Tecuci. Doi pentru tentativă la omor, al treilea pentru furt în Germania

 

Miercuri, 12 ianuarie 2021, polițiștii din cadrul IPJ Galați – Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, au identificat și reținut, pe raza municipiului Tecuci, trei persoane urmărite. Primele două erau date în urmărire internaţională, iar cea de a treia persoană era urmărită naţional pentru executarea pedepsei.

Astfel, a fost depistat un bărbat în vârstă de 36 ani, din municipiul Tecuci, față de care s-a solicitat arestarea în vederea predării în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile din Belgia pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor.

Cel de-al doilea bărbat depistat la Tecuci are vârsta de 32 ani, şi este din orașul Murgeni, județul Vaslui. Față de acesta s-a solicitat arestarea în vederea predării în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile din Germania pentru comiterea infracțiunii de furt.

Cele două persoane au fost prezentate Parchetului Curții de Apel Galați și apoi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați pe bază de ordonanță de reținere.

În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului Urmăriri l-au identificat și reținut, tot pe raza municipiului nostru, pe un bărbat în vârstă de 33 ani, domiciliat în municipiul Tecuci. Împotriva acestuia, Tribunalul Galați a emis, la data de 6 ianuarie 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor.

Persoana în cauză, condamnată la o pedeapsă de 7 ani și 8 luni închisoare. A fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.