Un nou aparat medical donat Spitalului municipal

 

Astăzi, 13 ianuarie, în urma comenzii făcute de Asociația Balinte Ionela la firma Telecomed SRL Iași, s-a primit un aparat Luminometru PCE-ATP1 și 100 teste Kit.

Acest aparat este pentru evaluarea nivelul de igienă în toate domeniile în care trebuie implementate conceptele HACCP, oferind în timp record certitudinea salubrităţii spaţiilor de lucru. Cu ajutorul acestor dispozitive, mai ales în unitățile sanitare, se măsoară contaminarea cu germeni.

Medicul epidemiolog de la Spitalul „Anton Cincu” Tecuci – dr. Daniela Cristina Mircea și-a exprimat dorinţa de achiziţie a acestui aparat pentru a-l utiliza în spital, dar, cum fondurile sunt așa cum știm, nu s-a putut. Drept urmare, Asociația Balinte Ionela a luat legătura cu administratori de firme pentru a strânge suma necesară, aceștia redirecționând Asociației din impozitul pe profit.

Luminometrul, cu cele 100 de teste, a costat 8.565 lei, această sumă fiind alocată din sponsorizarea făcută de firma DIAPLANT INTERAGRO SRL Tecuci, administrată de Georgică Bîrhală și firma CRISTALIN IMPORT EXPORT SRL Tecuci administrată de  Lucian Bentu.

Un gest frumos făcut de semenii noștri care ajută la actul medical.

 

You cannot copy content of this page