Galaţi. Un judeţ cu doi prefecţi

 

Goana după funcţii poate da naştere la situaţii bizare, cum este aceasta al cărei protagonist este Judeţul Galaţi, precum şi cei doi prefecţi aflaţi la conducere.

Conform algoritmului coaliţiei de guvernare, în judeţele în care conducerea Consiliului Judeţean (CJ) este asigurată de un partid, conducerea Prefecturii revine aceluiaşi partid. Cum la Galaţi preşedinte CJ este un pesedist, tot PSD revine şi conducerea Prefecturii Galaţi.

În data de 13 ianuarie 2022, PSD a numit în funcţia de Prefect al județului Galați pe Claudiu Gavril, fost consilier local din partea UIPT în Consiliul local Tecuci. Acesta şi-a depus demisia din funcţia de consilier local vineri, 14 ianuarie 2022.

 Ieri, 17 ianuarie, judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au decis că fostul prefect Gabriel Aurelian Panaitescu trebuie să îşi reia funcţia din care a fost demis în data de 9 septembrie 2021. Mai precis, HG nr. 937 din 9 septembrie 2021 a fost suspendată până la soluţionarea litigiului.

În acest moment, Judeţul Galaţi are doi prefecţi. Unul numit ilegal de PSD, care ar fi trebuit să aştepte finalizarea procesului în instanţă până la numirea unui nou prefect. Cel de-al doilea prefect este cel pe care Curtea de Apel Galaţi l-a repus pe funcţie, respectiv Gabriel Aurelian Panaitescu.

Situaţia este bizară nu numai la Galaţi, în fruntea Prefecturii, ci şi în Consiliul local Tecuci. După 15 luni în care a fost consilier local, preşedintele UIPT şi-a dat demisia din această funcţie pentru a ocupa fotoliul de prefect.

Astăzi, 18 ianuarie 2022, după ce a dat vrabia din mână pe cea de pe gard, singura funcţie care i-a mai rămas lui Claudiu Gavril este cea de preşedinte UIPT. Nu ştim, însă, câtă valoare mai are această funcţie în ochii tecucenilor, câtă vreme UIPT s-a dovedit a fi remorca PSD şi a sabotat toate acţiunile benefice pentru comunitate ale administraţiei locale.