Cum ieşi din Ghidigeni, faci la stânga

 

Dacă locuieşti în Gefu şi într-o miercuri dimineaţă ai chef de o plimbare, ieşi în E581 şi faci la stânga. După 30 de minute şi tot atâţia kilometri parcurşi dai într-un municipiu cu patruzeci şi cinci de mii de locuitori. Se numeşte Tecuci.

Aici, în Tecuci, ai ce vedea. Îţi laşi Mercedesul cu numere de Ilfov într-o parcare de pe strada 13 Septembrie şi dai o fugă până în Piaţă. Când te întorci, în jurul maşinii tale numai poliţişti locali. Fac poze, filmează, zici că n-au văzut Mercedes în viaţa lor.

Eşti somat să te legitimezi şi primul tău gând este să suni la 112, în timp ce fiul tău, în vârstă de 39 de ani, se ia la harţă cu agenţii locali. Tu ai doar 62, mulţi înainte!

Când se calmează spiritele, vine şi nota de plată. Fiindcă nu ai plătit 1 leu pentru parcare acum trebuie să scoţi din buzunar 300 de lei – lipsa tichetului de parcare, 1.000 lei – refuz de legitimare, 800 lei – injurii aduse organelor de ordine, total 2.100 lei.

Aceasta a fost suma pe care UN, de 62 ani şi UCB, de 39 ani, tată şi fiu, din satul Gefu, comuna Ghidigeni, au lăsat-o la bugetul Municipiului Tecuci miercuri, 19 ianuarie 2022, în jurul orei 10, după un eveniment petrecut pe strada amintită. Mulţumim pe această cale, mai poftiţi pe la noi!