Putem slăbi și mânca orice?

 

Stilul de viață sănătos este un lucru ce devine din ce în ce mai important în viețile noastre pentru că ne influențează calitatea vieții, sănătatea și aspectul fizic. Trăim într-o lume în care de cele mai multe ori oamenii care arată bine au mai multe șanse să fie percepuți ca agreabili, să primească mai multă toleranță atunci când greșesc și chiar să aibă acces la oportunități la care ceilalți oameni nu au.

Schimbarea este mereu un proces dificil de susținut, iar când vine vorba de alimentație cu atât mai mult. Ne gândim de cele mai multe ori că pentru a slăbi ar trebui să renunțăm la lucrurile care ne aduc plăcere în viață, dar asta nu este în totalitate adevărat. Trebuie doar să învățăm cum să mâncăm ceea ce ne place în așa fel încât să nu ne simțim rău fizic sau psihic după aceea.

Pentru a învăța cum să mâncăm corect alimentele sau preparatele care ne plac, dar și pentru a înțelege legătura dintre alimentele pe care le consumăm și starea noastră de sănătate avem nevoie de ajutor specializat.

Cu toții, atunci când vine vorba de nutriție, asociem ideea de nutriționist cu dietă, iar dieta cu ceva neplăcut, restrictiv și cu o durată determinată de timp. În realitate însă lucrurile stau diferit.

Pentru a slăbi, și nu în cele din urmă pentru a avea un stil de viață sănătos, nu trebuie să ținem o dietă restrictivă, dar trebuie să implementăm un regim alimentar care va face parte din viața noastră pentru mult timp. Acest regim trebuie să țină cont de preferințele și intoleranțele noastre, dar și de necesarul nostru caloric. Astfel vom slăbi treptat, sănătos, armonios și vom avea timp să ne obișnuim cu schimbarea și cu noile obiceiuri alimentare.

Din păcate, lupta cu kilogramele este una provocatoare, în care de cele mai multe ori avem nevoie de ghidare, suport și de cineva care să ne ajute să fim perseverenți atunci când instinctul ne zice să mâncăm ceva ce nu are nevoie.

Pentru evaluare, consiliere și planuri personalizate de alimentație mă puteți contacta la numărul de telefon 0727 603 049 sau adresa de e-mail [email protected] .

 

Specialist – nutriționist,

Mirela Moldoveanu