Percheziții: Armă și muniție descoperite de polițiștii gălățeni

 

Miercuri, 16 februarie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat trei percheziții domiciliare în comuna Nicorești. Cele trei imobile erau folosite de un bărbat, în vârstă de 32 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de uz de armă fără drept, despre care existau informații că deține, în mod ilegal, o armă letală de vânătoare.

La percheziții, în interiorul unuia dintre imobilele au fost descoperite 15 cartușe, de calibrul 12 mm, deținute ilegal. Polițiștii au extins verificările în extravilanul satului Ionășești, comuna Nicorești. La aproximativ 20 de metri de albia râului Siret, la baza unor arbuști, a fost găsită o armă letală de vânătoare, calibrul 12 mm, acoperită de pământ și frunze.

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că arma și muniția ar aparține persoanei în cauză, care le-ar fi procurat în cursul anului 2021, din Italia, și le-ar fi introdus fără drept în țară, în luna august 2021.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Acesta fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

La această acțiune au participat polițiști din cadrul Biroului Criminalistic Tecuci și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, se arată în comunicatul IPJ Galați.

 

error: Content is protected !!