Secția de Pediatrie Tecuci a fost dotată cu o lampă Photo-Therapy

 

Medicii de la Pediatria Spitalului municipal „Anton Cincu” și-au exprimat dorința de achiziție a unei lămpi Photo-Therapy 4000 cu stativ de la Drager, fiind un aparat extrem de eficient în practica pediatrică, pentru utilizarea în scăderea concentrațiilor ridicate de bilirubină, cu fiabilitatea crescută și costuri reduse de operare.

Această lampă are fototerapie eficientă și fiabilă. Zona albastră a spectrului luminos cu un vârf de absorbție de 460 nm este adecvată în mod special pentru descompunerea bilirubinei. Lămpile cu lumină fluorescentă albastră emit raze exact din acest interval, fiind astfel adecvate în mod special pentru acest tratament. Datorită greutății sale reduse, funcționării silențioase și dimensiunilor compacte, aparatul este ideal pentru camerele nou-născuților, unități de terapie intensivă neonatală și secții de pediatrie. Dispozitivul Drager PT 4000 emite o lumină cu intensitate crescută cu un maxim de absorbție de 460 nm, fiind cea mai eficientă pentru descompunerea bilirubinei.

 Aparatul a fost comandat și achiziționat de Asociația Balinte Ionela la valoarea de 4.403 lei. Sponsorii care au dat curs acestei achiziții au fost mai mulți, fiind invitați de a participa prin intermediul Cabinetului de contabilitate deținut de expert Anca Andrei.

Lampa Photo-Therapy a intrat în custodia Pediatriei, fiind pusă în funcțiune de medicul Daniela Matrof și se aduc mulțumiri tuturor celor implicați, care au pus mână de la mână pentru ajutarea actului medical.

Firmele care au redirecționat cei 20% din impozit pe venit către Asociația Balinte Ionela în vederea acestei achiziții medicale sunt: AVALOR ANCA EXPERT SRL Tecuci, ROXDYVAS SRL Tecuci, ANTALI AMD 2015 SRL Tecuci, KEVILIV SHOP 16 SRL Matca, DIROVA SRL Tecuci, IDEI DE ARHITECTURĂ BY DIANA SRL TECUCI, PAILA REVA MARIA FAMILY SRL Tecuci, ALVITEC SRL Țigănești, LUMISARPUB REM SRL Munteni, JUNKET SRL Drăgănești, NADAL VOLT ENERGY SRL Țepu.