Șofer ajuns pieton pentru 420 de zile. Are de plătit 11.890 lei – Video 

 

Sâmbătă, 19 februarie 2022, în jurul orei 2.30, un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost protagonistul unei urmăriri care s-a soldat cu 15 amenzi contravenționale. Acesta nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice timp de 420 de zile. 

În acea noapte, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Târgu Mureş au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula pe raza municipiului, în vederea stabilirii scopului prezenţei pe raza respectivă. Șoferul manifesta un comportament agresiv în timpul circulaţiei pe drumurile publice. 

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor poliţiştilor. Și-a continuat deplasarea, iar poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, şoferul provocând, în acest timp, un accident cu pagube materiale. 

Nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, neportul centurii de siguranță, neoprirea la semnalul regulamentar al polițiștiilor, circulația pe sensul opus de deplasare, nesemnalizarea la schimbarea direcției de mers, nerespectarea regulilor privind mersul cu spatele. Acestea sunt doar o parte dintre cele 15 nereguli înregistrate, care s-au transformat în amenzi. 

Pe lângă faptul că acum este pieton pentru 420 de zile, a primit amenzi cu o valoare totală de 11.890 de lei și a fost retras certificatul de înmatriculare, se arată în comunicatul Poliției Române. 

 

 

error: Content is protected !!