Folk de Dragobete – FOTO

 

Continuând seria manifestărilor dedicate frumoasei sărbători a iubirii, Casa de cultură cu sprijinul nemijlocit al Primăriei Tecuci, dar și a neobositului colaborator, cantautor tecucean Cristi Corcioveanu, au organizat vineri, 25 februarie 2022, la Sala „Ion Petrovici”, un nou spectacol intitulat „Folk de Dragobete”, o manifestare care a adunat, din nou, iubitorii de folk.

Manifestarea a fost deschisă de prezentatorul Mihail Vasilache, menționând faptul că, și de data aceasta, Casa de cultură caută să promoveze iubitorii acestui îndrăgit gen muzical.

Pentru început, a intrat în scenă solista tecuceanca Eliza Deliescu, o tânără care s-a integrat de curând în rândul elevilor clasei de canto a profesorului Claudiu Vișan. Ea ne-a prezentat piesa „E cea mai frumoasă”, abordând în continuare piese din repertoriul internațional. Cu toate că se află la debutul pe scenă, s-a prezentat cu multă siguranță în mișcări, cucerind multe aplauze.

Au intrat în continuare pe scenă tinerii Tudor Trifan, Octavian Turcu și Alexandra Damian, mai exact Trupa „Cold Red Day”, cu doi chitariști foarte talentați și o interpretă cu o voce foarte plăcută. Ne-au prezentat la început piesa „Nu mă uita”, urmată de alte piese din repertoriul internațional. Am urmărit un trio cu un microrecital reușit, cucerind aplauzele publicului spectator.

 A urmat un interpret cunoscut nu numai în Tecuci ci și în marea și îndrăgita lume a folkului, un cantautor cu două albume scoase, unul în anul 2009, un altul în 2019, cu piese în special pe textele bunilor lui prieteni, Sorin Poclitaru și tecuceanul nostru Aurel Brumă. Cristi, este, indiscutabil, unul din cele mai bune produse ale folkului nostru. El și-a început recitalul în ropotele de aplauze ale publicului, spunându-ne că se bucură pentru prezența lui în acest spectacol care se dorește a fi o prelungire a iubitei sărbători de Dragobete. Prima piesă prezentată a fost „Greierele și furnica”, urmată de „Floarea de gutui”, „O cafea”, „Mai stai” și piesa de mare succes „Femeia ideală”, piesă la al cărei refren a cântat și publicul prezent, câteva secvențe chiar singur, fără aportul cantautorului.

A urmat micuța Nectaria Maria Lungeanu, o interpreta de doar 10 ani, care începe să se impună în folk, dar și în muzica ușoară sau chiar populară. De această dată, ne-a prezentat, la chitară, piese din repertoriul internațional, abordate de interpretă cu foarte mult curaj.

A fost apoi rândul invitatei speciale – Dana Florian, solistă vocală, instrumentistă, compozitoare și interpretă. Ea abordează cu precădere genurile muzicale folk, jazz, dar și pop.

Cantautoarea a fost prezentată ca o mare iubitoare de viață, de frumos, de muzică și joc, având piese pline de dragoste și, mai ales, multă voie bună. În anul 2021, a scos albumul cu titlul „Ea și el”.

 Și pentru că la intrarea în scenă a admirat decorul plin de inimioare și steluțe, și-a început recitalul cu piesa „Inimioare și luminițe”, îndemnându-ne mereu să iubim cu adevărat viața și să ne bucurăm de tot ce ne înconjoară. A continuat cu piesa „Cu un singur I (sau cu doi de I)?”, interpreta fiind mereu cu zâmbetul pe buze. A urmat „Rămâi cu fata”, după care interpreta a intrat în frumoasă lume a rockului cu frumoasa piesă „Procedura” și melodia „Cea mai”. A încheiat cu un „Cântec de vacanță” , și interpreta, și noi cu gândul la zilele mai bune și mai frumoase care vor veni și pe care le așteptăm cu toții.

În final, îndrăgită interpreta a ținut să ne spună că s-a căsătorit într-o zi de Dragobete și că, în general, aceste căsătorii sunt nemuritoare, lucru pe care îl dorim și noi tuturor îndrăgostiților și căsătoriților. Interpreta a cucerit total publicul tecucean prezent la acest frumos eveniment.

Tuturor interpreților, spectatorilor și realizatorilor, sincere Felicitări!

 

Iancu Aizic