Cazare gratuită în Tecuci pentru refugiați

 

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Tecuci a hotărât că refugiații care ne tranzitează orașul pot poposi și servi o masă caldă aici.

Astfel, primarul Lucian Costin a decis ca persoanele din Ucraina care au nevoie de găzduire o pot face la căminul internat al Colegiului Național de Agricultură și Economie, unde sunt 55 paturi, iar în curând se amenajează și sala de sport a Colegiului „Spiru Haret”, dacă solicitarea va fi mai mare.

La Colegiul de Agricultură au fost deja cazați ieri 14 refugiați, iar astăzi au plecat în alte direcții. Patru din aceștia au dorit să ajungă la consulat, iar Transfero le-a asigurat transportul până în capitală.

Masa persoanelor cazate la internatul CNAE este asigurată de cantină, iar cheltuielile sunt suportate de CLSU al Primăriei Tecuci. Așadar, CLSU Tecuci, este pregătit să ofere cazare, alimente şi asistenţă medicală refugiaţilor din Ucraina care în aceste momente sunt forţaţi să îşi părăsească casele!

Totodată, toate hotelurile din oraș – Andra, Bacsoridana, Kristall – Autogară, Hotel Parc Bulevard, pun la dispoziția acestor persoane năpăstuite de soartă cazare și masă caldă.