Surprins în flagrant în toiul nopții

 

În noaptea de 1 spre 2 martie a.c., în timp ce executau serviciul de patrulare pe DJ 251A, în afara localității Drăgușeni, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești au observat pe sol, în apropierea drumului, o scară, un segment de cablu și silueta unei persoane.

Polițiștii au identificat persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din județul Brăila. În urma verificării împrejurimilor, au găsit un autoturism și doi clești tip „gură de lup”.

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului pentru efectuarea cercetărilor a stabilit că bărbatul în cauză ar fi secționat, cu ajutorul cleștilor, opt segmente de cablu dintr-o rețea de telecomunicații aparținând unei societăți de telefonie.

Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

 

Update: Extinzând cercetările și activitățile investigative, în cauză, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor și Secției 5 Poliție Rurală au identificat și depistat alte două persoane – un bărbat în vârstă de 29 de ani și un adolescent de 16 ani, din județul Brăila, stabilind că cei doi ar fi abandonat autoturismul găsit la fața locului, în momentul în care ar fi fost surprinși de polițiști.

Toate cele trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat au fost reținute, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cu propunere de arestare preventivă.