Aleșii noștri sunt foarte preocupați de bunăstarea municipiului

 

Dacă tecucenii, și nu numai, ard de nerăbdare să afle cu ce se mai ocupă aleșii noștri suntem în măsură să putem stinge acest foc al cunoașterii, sau, mai bine spus, al necunoașterii situațiilor cu care se confruntă municipalitatea.

Începând de luni, 7 februarie 2022, Serviciul juridic din Primăria Tecuci are pe agenda de lucru acțiunile deschise la Tribunalul Galați împotriva municipalității de către consilierul local Drăgan Oliwer Claudiu și consilierul județean Cambanache Liliana.

 Concret, viceprimarul Municipiului Tecuci – Drăgan Oliwer Claudiu își cere înapoi, în instanță, sporul de 25% pe care îl încasa fiindcă figura la Serviciul Fonduri Europene. La rândul său, consilierul județean Cambanache Liliana vrea înapoi funcția de consilier al viceprimarului Drăgan Oliwer Claudiu, din care a fost destituită. În procesul intentat Primăriei Tecuci este angrenat și consilierul județean Naggar Andreea Anamaria, care are calitatea de avocat.

Pe surse aflăm că numirea în funcția de consilier a viceprimarului s-a făcut în sediul de partid, iar Cambanache Liliana acaparase biroul acestuia de la etajul I al Primăriei, în timp ce viceprimarul stătea la partid. Registratura a somat consilierul județean să părăsească biroul viceprimarului, iar acesta din urmă a fost înștiințat că nu mai încasează sporuri ilegale. Rămâne de urmărit dacă Tribunalul Galați va considera îndreptățite doleanțele celor doi aleși tecuceni.

Pe de altă parte, astăzi, 3 martie 2022, aflăm că cei 10 consilieri locali de la PSD și UIPT solicită organizarea unui Referendum pentru a întreba tecucenii dacă sunt de acord cu împrumutul de 6 milioane de euro pe care consilierii locali PSD l-au aprobat în anul 2020.

 Reamintim cititorilor faptul că împrumutul a fost contractat pentru reabilitarea a zeci de străzi din Municipiul Tecuci. De asemeni, împrumutul a fost declarat legal de către Judecătorie, iar Primăria este obligată să respecte decizia magistraților. În același timp, străzile aflate în proiectul de contractare a împrumutului rămân în aceeași stare până când cei 10 consilieri locali vor considera oportună asfaltarea acestora.

Concret, consilierii locali care solicită consultarea publică, consultare ce trebuia să aibă loc înainte ca hotărârea din 2020 să producă efecte, cer tecucenilor să se pronunțe prin Referendum dacă sunt de acord să respecte o hotărâre judecătorească sau se opun. Nu cunoaștem de unde ar trebui tăiate fondurile necesare pentru organizarea consultației publice, dar dacă va fi organizată solicităm ca în același timp să fie făcut și Referendumul pentru dizolvarea Consiliului local Tecuci.

 

One thought on “Aleșii noștri sunt foarte preocupați de bunăstarea municipiului

  1. Cambanache a lăsat numai ,, dâre” pe oriunde a umblat, angajații pietei au plâns de bucurie la plecarea ei, caracter și atitudine josnice.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page