Nouă posturi ocupate la Piețe Prest TEC. Lipsesc cu desăvârşire „concursurile”

 

Prin HCL nr. 104 din 9 august 2021 s-a aprobat modificarea Organigramei şi a Statului de funcţii ale Societăţii Piețe Prest TEC SRL Tecuci. În luna august 2021 a fost schimbată conducerea, la Piețe Prest TEC SRL fiind numiți noi directori general și executiv, numiri făcute după ce statutul unei funcții a fost modificat, ambii directori fiind de la UIPT.

O nouă organigramă a Societăţii Piețe Prest TEC SRL face de ceva vreme anticameră în Consiliul local Tecuci. Aceasta a apărut pe ordinea de zi a mai multor ședințe, dar a dispărut la fel de subtil precum și-a făcut apariția, mai precis în ultimul moment.

În baza Legii 544 din 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, am solicitat numele persoanelor și funcțiile pe care au fost angajate de la preluarea mandatului de către noua conducere a Societății Piețe Prest TEC SRL. Din răspunsul primit, spicuim:

„În cadrul Societății Piețe Prest Tec SRL Tecuci, angajările se desfășoară pe bază de concurs și Comisie de Concurs conform Deciziei Nr. 21 din 23.08.2021.

Pe parcursul anului 2021, în cadrul Societății Piețe Prest Tec SRL Tecuci s-au desfășurat patru concursuri de angajare și anume: 1 post Secretar; 1 post Consilier Juridic; 1 post Paznic; 1 post Administrator; 1 post Funcționar Administrativ; 1 post Șofer; 3 posturi de Îngrijitor”.

În continuare suntem informați că nu ni se pot transmite numele persoanelor angajate fiindcă acest lucru ar încălca Regulamentul privind protecția datelor personale.

Nu vă putem spune unde au fost publicate anunțurile privind cele patru concursuri organizate de Piețe Prest Tec SRL, fiindcă nu le-am văzut. În condițiile nepublicării anunțurilor, astfel încât persoanele interesate să poată participa la concurs, sunt încălcate cele mai elementare reguli privind organizarea unor astfel de concursuri. Simpla afișare la avizier nu este suficientă.

Pe surse aflăm că într-un post de birou a fost angajat soțul consilierei locale UIPT, care este şi pensionar MApN.

Răspunsul Societății Piețe Prest Tec SRL Tecuci se încheie „Cu considerație”, considerație de care ne-am fi lipsit cu multă plăcere în schimbul numelor persoanelor care au fost angajate, pentru o mai bună informare a contribuabililor tecuceni.