Panică la Tecuci

 

Astăzi, 10 martie 2022, o autospecială a Secţiei de Pompieri Tecuci a intervenit după ce pe o stradă din municipiul Tecuci s-a răsturnat un rezervor de plastic care conţinea 1.000 de litri de motorină.

Combustibilul fusese încărcat într-o staţie de carburanţi din oraş, de o persoană care venise la benzinărie cu un autovehicul carosat, pe platforma din spate aflându-se rezervorul, din plastic.

În momentul în care conducătorul auto a plecat cu autovehiculul, pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Tecuci, rezervorul s-a răsturnat, iar combustibilul s-a scurs pe carosabil.

O echipă de inspectori ai Departamentului de Prevenire Incendii efectuează o anchetă la faţa locului, urmând să aplice sancţiuni atât benzinăriei cât şi proprietarului autovehiculului, întrucât este interzisă comercializarea de combustibil în orice tip de rezervor, se arată în comunicatul ISU Galați.

 

Update: „La ora 13.40, patrula Poliției locale se autosesizează că pe strada 1 Decembrie 1918, în zona stației PECO OMV, pe carosabil s-a deversat o cantitate de motorină și a anunțat dispeceratul despre eveniment. Imediat, s-au luat măsurile necesare pentru restricționarea traficului auto pe tronsonul respectiv, s-a anunțat compartimentul de specialitate din cadrul Primăriei pentru curățarea asfaltului și a fost informat detașamentul de pompieri, care a sosit la fața locului și a supravegheat activitatea.

 Pe toată perioada cât echipa de muncitori a acoperit cu nisip suprafața și a strâns nisipul împrăștiat, polițiștii locali au asigurat fluidizarea traficului, prevenind astfel producerea de evenimente rutiere datorită asfaltului ud și asigurând un trafic auto normal.

Totodată, cu ajutorul sistemului de supraveghere auto, a fost identificat vinovatul, în persoana numitului N.I., de 52 ani, din Tecuci, care transporta în bena autoturismului său un recipient de aproximativ o tonă, plin cu motorină. Acesta, a staționat la culoarea roșie a semaforului și când a pus mașina în mișcare recipientul a căzut, vărsându-se jumătate pe asfalt.

 La fața locului a fost prezentă și o echipă aparținând Gărzii de Mediu Galați.

După terminarea activității și reluarea traficului auto în condiții normale, polițiștii locali l-au sancționat pe numitul N.I. cu o amendă în valoare de 1.000 lei, în conformitate cu prevederile HCL 209/2017 privind Normele de salubritate și de igienă din Municipiul Tecuci. Dacă adăugăm la sancțiune și paguba de aproximativ 4.000 lei, reiese o sumă destul de mare pentru neasigurarea recipientului pe timpul transportului”, transmite Poliția locală Tecuci.