Recensământ 2022. Astăzi începe autorecenzarea populaţiei

 

Prima etapă a Recensământului 2022 are loc în perioada 14 martie – 15 mai și începe cu etapa de autorecenzare a populației, prin completarea unui formular online. Site-ul recensământului poate fi accesat la adresa www.recensamantromania.ro. De pe acest site puteţi intra foarte uşor pe platforma de autorecenzare.  

După ce vă autorecenzaţi, veţi avea posibilitatea să intraţi în posesia codului de autorecenzare, în termen de maxim 7 zile de la momentul în care aţi completat chestionarul de recensământ. Acest cod se poate accesa tot din prima pagină a site-ului. Linkul pentru auto-recenzare este activ începând de astăzi, 14 martie 2022, iar în partea de sus a paginii există două tutoriale, unul video şi unul text, care vă vor ghida în procesul de autorecenzare.  

Avantajele autorecenzării: completarea formularului în orice moment din perioada specificată. Datele sunt uşor de completat, iar protecţia datelor este garantată. Din momentul în care s-au validat datele, ele au fost criptate şi au fost trimise în baza de date, fiecare înregistrare nu se mai identifică prin codul numeric personal, ci printr-un identificator statistic care nu mai poate crea o legătură între persoană şi datele înregistrate. 

Chestionarul este construit pe câteva secțiuni importante. Sunt informații referitoare la gospodărie, la locuință, la dotarea locuinței, la caracteristici ale persoanei, cu informațiile demografice, nivelul de instruire. Sunt informații la care trebuie să existe o declarație din partea fiecărei persoane – limba maternă, religia și etnia. 

Persoanele care se înscriu în format online vor beneficia de o zi liberă.

 

Update: Pentru autorecenzare este disponiblă și adresa  autorecenzare.insse.ro.