Proiect: Proprietarii care fac dovada că locuința este nelocuită sunt scutiți de plata taxei speciale de salubrizare

 

Prin HCL nr. 168 din 22 decembrie 2021 s-a aprobat modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a taxei speciale de salubrizare pentru persoane fizice și juridice din Municipiul Tecuci. Conform Regulamentului aprobat prin hotărârea menționată, „proprietarii care declară că un anumit imobil – locuință, este nelocuit – nefuncțional, vor datora taxa specială de salubrizare pentru imobilul respectiv în cuantum de 12,15 lei/lună (echivalentul taxei speciale de salubrizare pentru o (una) persoană/lună)”. 

În ședința Consiliului local Tecuci programată pentru joi, 31 martie 2022, unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi are în vedere renunțarea la plata taxei speciale de salubrizare de 12,15 lei/lună în cazul imobilelor sau locuințelor la care se face dovada că nu locuiește nimeni sau că sunt nefuncționale. Dovada se va face cu factura pe zero la consumul de apă și energie.

Modificările vin în întâmpinarea doleanțelor contribuabililor tecuceni care au solicitat în mai multe ocazii să se renunțe la încasarea taxei speciale de salubrizare de 12,15 lei/lună în cazul imobilelor sau locuințelor unde nu locuiește nimeni sau sunt nefuncționale.