Start la înscrieri pentru „Festivalul Național Floare de April” – Tecuci 2022

 

Festivalul național „Floare de April”, ajuns la ediția a XXVII-a, se va desfășura la Tecuci în data de 29 aprilie, cu începere de la ora 10. Festivalul este organizat de Casa de cultură cu sprijinul Primӑriei și al Consiliului Local Tecuci. 

Festivalul promovează muzica uşoară de certă valoare artistică, afirmarea şi lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative în vederea plasărilor în elita muzicii uşoare naţionale şi internaţionale, descoperirea şi încurajarea tinerelor talente în domeniul interpretării muzicii. Concursul de interpretare se adresează atât copiilor cât și tinerilor soliști vocali din case de cultură, școli populare de artă, cămine culturale, licee de artă, cluburi ale copiilor etc. 

Categoriile de vârstă la care concurenții se pot înscrie sunt: 4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani, 13-15 ani și 16-18 ani. 

Concurenţii participanți vor completa şi vor trimite până la data de 21 aprilie 2022: 

– Fişa de înscriere cu datele personale, titlul şi autorii piesei interpretate în concurs. Interpretul trebuie să aibă acceptul compozitorului/textierului de a prezenta piesa în cauză. (Problemele ce se pot ridica între interpret și compozitor/textier, nu privesc organizatorii și nici juriul. Ele se vor reglementa doar între compozitor/textier/interpret); 

– Negativele și pozitivele trebuie să fie în format audio (mp3 sau wav), durata pieselor să fie între 2.90 – 4.30 minute; 

– Poză color în format jpg; 

– Certificatul de naştere/cartea de identitate se va prezenta în ziua concursului; în situația în care există neconcordanțe între datele declarate și cele reale concurentul va fi descalificat. 

 Toate aceste materiale vor fi trimise, în vederea preselecţiei pentru concurs, la adresa de email: [email protected] sau prin poștă pe adresa: Casa de Cultură, str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, localitatea Tecuci, județul Galați, cod 805300. 

Concurenții vor interpreta în concurs o singură piesă la alegerea profesorului /îndrumătorului. 

Preselecția va avea loc în data de 22 aprilie 2022, iar participanţii admişi în concurs se vor regăsi ȋn listele care vor fi afișate în data de 23 aprilie 2021, pe pagina www.culturatecuci.ro și pe pagina de Facebook a instituției.  

Taxa de înscriere este de 60 lei și se poate achita în contul: RO46TREZ30721G365000XXXX deschis la Trezoreria Tecuci, CUI 4973562, sau numerar la sediul Casei de Culturӑ din Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 62. 

Organizatorii vor oferi tuturor concurenților diplome de participare. Se vor acorda: trofeu, premiul I, premiul II, premiul III și 3 mențiuni pentru fiecare categorie de vârstă precum și Marele Trofeu „Eugen Bertea” al festivalului, ȋn valoare de 700 lei, care va fi acordat concurentului cu media cea mai mare obținută în concurs.  

Câștigătorul marelui trofeu va susține un micro recital la ediția imediat următoare a concursului. Juriul va fi alcătuit din compozitori, reprezentanți ai organizatorilor și artiști consacrați. 

Relații suplimentare referitoare la acest festival se pot obține la sediul Casei de Cultură Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr.62; la telefon secretariat – 0372.727.260 sau la coordonator festival – Claudiu Vișan – 0768.965.550. 

Parteneri media: Radio Cultural Iași, Radio Tecuci, Ziarul Tecucean.