George Stângă: „Primarii din județul Galați pot solicita microbuze școlare electrice și stații de încărcare”

 

Primarii localităților din județul Galați pot depune cereri la Ministerul Educației pentru repartizarea de microbuze școlare electrice ce vor fi achiziționate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență. Pe lângă achiziția de microbuze școlare, unitățile administrativ teritoriale vor primi și o finanțare suplimentară de 1.400 de euro pentru stația electrică de încărcare. Vehiculele vor fi achiziționate de Ministerul Educației, apoi transferate către unitățile administrativ teritoriale care au făcut solicitări în acest sens. 

„Accesul la educație reprezintă o componentă esențială a învățământului. În acest sens, asigurarea de mijloace de transport pentru copii reprezintă o necesitate. Există încă numeroase localități în care elevii ajung cu dificultate la școală, în special din cauza distanțelor mari. Includerea achiziției de microbuze școlare electrice în PNRR reprezintă o șansă de a reduce rata abandonului școlar din cauza lipsei mijloacelor de transport pentru copii, dar în același timp, prin achiziția de microbuze electrice, protejăm și mediul înconjurător. Proiectul privind microbuzele școlare electrice susținut de către ministrul liberal al Educației arată încă o dată că PNL este preocupat de susținerea învățământului”, afirmă deputatul George Stângă, președintele PNL Galați. 

Microbuzele ce vor fi achiziționate de Ministerul Educației au o capacitate de 8+1 locuri, respectiv 16+1 locuri. Singurele cheltuieli care vor trebui asigurate de către UAT-uri sunt cele legate de întreținerea microbuzelor, asigurarea pieselor de schimb și plata salariilor pentru șoferi. 

  

Deputat Stângă George Cătălin 

Președinte PNL Galați