Canale navigabile în Municipiul Tecuci

 

Ieri s-a desfășurat cea de a treia ședință ordinară a Consiliului local Tecuci din acest an, iar ordinea de zi a fost suplimentată cu mai multe proiecte de hotărâre. Trei dintre acestea nu au reușit să intre pe ordinea de zi fiindcă nu aveau avizele necesare.

Unul dintre proiectele adăugate pe ordinea de zi se referă la construirea de canale navigabile în și împrejurul Municipiului Tecuci, pe albia râurilor Tecucel și Bârlad. Proiectul este menit să impulsioneze turismul în oraș și să aducă mai mulți bani în visteria Municipiului. În plus, poate fi un mijloc de deplasare nepoluant, utilizat atât de cei care fac naveta dintr-un capăt în celălalt al orașului, cât și pentru agrement.

Mai mult, pe calea apei pot fi aduse mai ușor mărfuri în piețele tecucene din localitățile aflate în jurul Municipiului Tecuci, de la producători agricoli aflați în cele patru puncte cardinale. De gestionarea transportului naval s-ar putea ocupa Piețe Prest Tec SRL, care în acest moment se află în ușor dezavantaj față de CUP Tecuci, ce deține transportul public de călători.

Proiectul privind „Realizarea de canale navigabile în Municipiul Tecuci, Județul Galați”, propus de consilierii locali ai coaliției PSD-UIPT, a fost adoptat cu 11 voturi „pentru” – cele ale coaliției și 8 abțineri – s-au abținut consilierii locali PNL. Hotărârea urmează să fie implementată cu fonduri europene.