Facilități pentru angajații din sectorul agricol

 

Camera Deputaților a votat proiectul de lege care introduce un regim special de impozitare pentru agricultură și industria agroalimentară. Mai exact, legea pe care am votat-o în plenul Camerei urmărește aplicarea unui regim de impozitare asemenea celui practicat în domeniul construcțiilor pentru persoanele care obțin venituri din activități prestate în sectorul agricol, pescuit și industrie alimentară.

Proiectul de lege vine să îndeplinească angajamentul asumat de către guvernul condus de Nicolae Ciucă prin care salariul minim în agricultură şi industria alimentară va fi de 3.000 de lei brut, similar celui din sectorul construcţiilor. Forța de muncă e o problemă cu care se confruntă agricultura românească, iar această modificare legislativă vine să ofere un stimul în vederea atragerii de noi lucrători.

Munca în domeniul agricol are nevoie de sprijin, pentru că sectorul agricol oferă condiții de lucru vitrege. Aceste măsuri sunt absolut necesare, având în vedere că sectorul agricol satisface o cerință esențială a societății românești, aceea de asigurare a hranei.

Modificările aduse de proiectul legislativ îi încurajează pe români să investească în domeniul agricol, iar în același timp au rolul de a preîntâmpina efectele crizelor care se anunță. Securitatea alimentară a unui stat nu poate fi asigurată decât dacă acesta e capabil să își producă singur hrana.

PNL a votat pentru adoptarea legii. Ea va fi completată de multe componente liberale ce țin de zona de investiții în agricultură, care au fost preluate de către Guvern în pachetul de „Sprijin pentru România”.

Deputat Stângă George Cătălin
Președinte PNL Galați