Reușită prestație pianistică marca Teodora Țepeș

 

Duminică, 17 aprilie 2022, sala Ateneului Fundației Pelin a găzduit un reușit concert pianistic. De această dată, pe scena Ateneului a evoluat talentata și apreciata pianistă Teodora Țepeș, masterand la  Zurich University of the Arts. 

Aceasta a  început studiul pianului  la vârsta de 5 ani, cu profesoara Elisa Bârzescu, la Liceul de Muzică „George Enescu” din București, iar în anul 2012 a intrat la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa profesoarei Delia Pavlovici. În anul 2017 obține licența de pianistă – concertistă urmând apoi și studiile de master pianist concertist la clasa reputatei pianiste Adriana Maier. Din anul 2020 este studentă la Master Performance la clasa pianistului elvețian Ulrich  Koella. A obținut numeroase premii la concursurile naționale dar și internaționale. În anul 2020  a primit premiul pentru Cel mai bun acompaniator  în cadrul Concursului Internațional de Canto – România Grand Prix  Opera. A susținut numeroase concerte în țară  dar și în Ungaria, Germania, Elveția etc. A participat la numeroase masterclass-uri  cu pianiști renumiți  printre care și maestrul Valentin Gheorghiu. 

 Recitalul de la Tecuci a fost deschis ca de obicei de gazda Ateneului, Doru Eugen Pelin, spunând printre altele că „Avem astăzi, acum, ocazia ca în această frumoasă zi a Floriilor, după o pauză de doi ani de restricții, să ne bucurăm de frumusețea muzicii. Și o vom face, împreună cu o tânăra și talentată interpretă, masterand la Zurich University of  the Arts”.  

Am urmărit în continuare, cu mare atenție pe talentata pianistă, dovedind cu adevărat un mare profesionalism în materie. Ea se transpunea la fiecare atingere a clapelor, în minunata lume a muzicii, trăind în acea fascinantă lume.  

Am audiat  piesele – Balada nr. 2 în și minor de Franz Liszt, Sonata op. 110 în La major de Ludwig van Beethoven și  Impromptu d 935 de Franz Schubert.  

După terminarea recitalului, am discutat cu distinsa pianistă spunând că îi place orașul, sala și felul cum a fost primită de familia Pelin, dovadă faptul că a rămas în Tecuci până a două zi dimineață. Va reveni oricând, cu mare plăcere, aici la Tecuci.  

Mulțumim pentru frumoasa seară oferită! 

  

Iancu Aizic