Delegarea Transportului public de călători către CUP a intrat în linie dreaptă. Posturi disponibile

 

Suntem la o lună distanță până când autobuzele Companiei de Utilități Publice vor intra pe traseu pentru a deservi transportul public de persoane în Municipiul Tecuci. În data de 19 mai 2022 încetează contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local încheiat în anul 2009, prelungit în 20 mai 2021. 

În acest sens, Primăria Tecuci a achiziționat patru autobuze, care așteaptă să își îndeplinească menirea, nu înainte de parcurgerea condițiilor necesare delegării serviciului de transport. La rândul său, CUP Tecuci are în vedere o schemă de personal care cuprinde 11 funcții destinate noului serviciu. 

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Tecuci programată miercuri, 20 aprilie, se află Proiectul de hotărâre privind „Delegarea gestiunii prin atribuire directă a serviciului de transport public local de călători prin curse regulate în Municipiul Tecuci”. Consilierii locali sunt solicitați să aprobe Studiul de oportunitate, Delegarea gestiunii prin atribuire directă, Modelul de Contract, Caietul de Sarcini și Regulamentul pentru efectuarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Municipiul Tecuci. 

Într-o ședință viitoare va fi supus aprobării înființarea Serviciul Transport Public Local subordonat Directorului Administrativ. Conform unui proiect recent, organigrama noului serviciu care cuprinde Compartiment Transport, Igienizare și Service, se prezintă astfel: 1 post șef serviciu – vacant;  1 post șef formație – vacant; 10 posturi șoferi – vacante; 2 posturi controlori – vacante; 1 post dispecer – vacant; 2 posturi muncitori necalificați igienizare – vacante; 2 posturi mecanici – vacante; 2 posturi electricieni – vacante. 

Pe viitor municipalitatea are în vedere extinderea facilităților oferite de Serviciul de transport prin accesarea de fonduri din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, dar și acordarea de gratuități anumitor categorii de persoane. 

 

One thought on “Delegarea Transportului public de călători către CUP a intrat în linie dreaptă. Posturi disponibile”

  1. Vad ca sunt 2 posturi vacante de controlori. Asta inseamna ca o sa cumparam biletele de la gherete (autotaxare)? Nu vad posturi de vanzatori de bilete.
    La 4 autobuze (care par noi) 2 mecanici + 2 electricieni – pare excesiv.

Comments are closed.

error: Content is protected !!