Dar din dar se face Rai. Alături de semenii noștri

 

Astăzi, 22 aprilie, creștin ortodocșii sunt în Vinerea Mare, sau Vinerea Patimilor, fiind ziua în care a fost răstignit Isus Hristos, Mântuitorul lumii. 

La Biserica Înălțarea Domnului din Tecuci, preotul Nicolae Forda a primit dimineață 80 de pachete din partea Asociației Balinte Ionela pentru a fi împărțite unor enoriași. În pachete au fost puse alimente de bază, cozonaci, ouă de ciocolată, saleuri precum și bidoane de suc, lumânări, iar pentru copii hăinuțe. 

Preotul aștepta persoanele cărora le va împărți aceste daruri după slujba specifică acestei zile. 

 Alte 20 de pachete au fost împărțite astăzi de Asociația Balinte Ionela la familii  cu copii și la bătrâni din Tecuci, iar 100 de pachete cu alimente și îmbrăcăminte sau jucării au mers în comunele învecinate. 

„Suntem în săptămâna patimilor, simbol al dăruirii de sine pentru binele aproapelui nostru. Aducem recunoștință pentru tot sponsorilor noștri generoși, precum și persoanelor fizice, cu inimă mare, care au contribuit la Campania umanitară <Pentru noi și ei contează!>.

 Aceste mulțumiri se îndreaptă către: MTC Construct SRL Tecuci – Familia Cătălin și Nina Pavel, Supermarket Kligor Tecuci – Familia Gabriel și Ramona Crișan, Patiseria Iris Tecuci – Olguța Nacu, Brutăria Panifin Tecuci – Ioan Nelu Gălbenuș Costin, Brutăria Guztil Țepu – Familia Toma, Market Fonda Tecuci – Cătălin Gao, Vasilica Iftimescu, Gianina Poiana Motoc, Loredana Martin”, a precizat Ionela Balinte, președinte Asociație. 

Îndrumările creştine îi învaţă pe oameni că nu numai darurile materiale pot fi oferite. Niciodată nu trebuie să uităm că putem face gesturi mici pentru semenii noştri, dar deosebit de valoroase spiritual. „Dă tot ce ai! Primeşti însutit!”, așa ne îndeamnă duhovnicii.