„Împreună pentru tine”

 

Întâlniri online gratuite cu medici pentru pacienții din zona Moldovei care suferă de cancer 

Pacienții diagnosticați cu cancer au nevoie de sprijin ca să își înțeleagă mai bine boala și stările emoționale prin care pot trece. De aceea, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România și Institutul Regional de Oncologie Iași anunță organizarea unui grup de suport multidisciplinar gratuit dedicat pacienților care suferă de cancer mamar, cancer pulmonar și alte tipuri de cancere. Proiectul se numește „Împreună pentru tine”, se desfășoară online și este realizat cu sprijinul Roche România.  

 Scopul principal al grupului de suport „Împreună pentru tine” este să îi ajute pe pacienții cu cancer să gestioneze mai bine impactul bolii și să știe la ce să se aștepte. Astfel, ei află cum să vorbească deschis despre emoțiile lor, ce rol are alimentația, cât de importantă este mișcarea, ce presupune și cum funcționează tratamentul pe care îl primesc. O înțelegere mai bună a bolii și întâlnirea cu alte persoane aflate în aceeași situație îi poate ajuta să își îmbunătățească starea psihică și să nu se izoleze. De asemenea, aceste întâlniri se adresează și aparținătorilor. 

Cine le este alături pacienților în cadrul grupului „Împreună pentru tine” 

Echipa medicală din acest grup de suport este formată din mai mulți specialiști: psiholog, nutriționist, kinetoterapeut, oncolog, pneumolog, imagist, radioterapeut și chirurg.  

Înscrierea în grupul de suport   

Întâlnirile grupului încep în prima săptămână din mai și se desfășoară online săptămânal, pe Zoom. Înscrierile se fac telefonic, prin call center, la numărul 021.253.05.91/tasta 3.  

 

FABC