„Sprijin pentru România” – Program de susținere a românilor și a domeniilor esențiale

 

George Stângă: „Sprijin pentru România” este un program coerent de susținere a românilor și a domeniilor esențiale pentru țara noastră.  

În câteva săptămâni din momentul lansării programului, Guvernul condus de Nicolae Ciucă a concretizat mai multe măsuri care vin în sprijinul românilor cu venituri reduse, dar și al firmelor care au nevoie de ajutor în această perioadă dificilă. 

Doar în ultima săptămână au fost adoptate o serie de măsuri în cadrul pachetului „Sprijin pentru România”. Aș aminti în acest sens: 

1) Voucherele pentru alimentele de bază, în valoare de 250 lei, care vor fi acordate celor cu venituri mici începând cu 1 iunie, o dată la două luni. Valoarea totală a proiectului este de peste 3 miliarde de lei, din care jumătate sunt fonduri europene, cu aproximativ 3 milioane de beneficiari, persoane și familii cu adevărat în nevoie; 

2) 300 de milioane de euro vor fi acordate sectorului agricol pentru capitalizarea fermelor și unităților de producție. Vor fi acordate microgranturi cu un buget total de 50 milioane euro, cu peste 10.000 beneficiari estimați, câte 5.000 euro pentru microîntreprinderi. De asemenea, vor fi acordate granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, cu un buget total de 250 milioane euro, respectiv câte 15% din cifra de afaceri, cu un estimat de 10.000 beneficiari; 

3) Șantierele deschise cu finanțare europeană vor beneficia de sprijin concret care să compenseze dificultățile generate de creșterile de prețuri. Reușim, astfel, în mai puțin de o lună de când am aprobat prima tranșă în valoare totală de 1,7 miliarde de lei să asigurăm întregul sprijin guvernamental pentru investiții pe care ni l-am propus prin acest program, de aproximativ 5,2 miliarde de lei. 

Sunt măsuri care au rolul de a ajuta economia românească și de a-i sprijini în mod real pe români să facă față prețurilor ridicate. 

  

Deputat Stângă George Cătălin 

Președinte PNL Galați