Nu faceți ca ei!

 

Marți, 10 mai 2022, în jurul orei 18.20, camerele de supraveghere amplasate pe strada Gheorghe Petrașcu din Municipiul Tecuci au înregistrat gestul unui tecucean certat cu legea.

M.P. în vârstă de 45 de ani din Tecuci a fost surprins de către sistemul de supraveghere video când a lăsat lângă un stâlp două sacoșe din plastic pline cu gunoi menajer. Polițiștii locali l-au identificat și sancționat. Pentru câțiva metri, cât mai avea de parcurs până la ghena de gunoi din spatele blocului, tecuceanul trebuie să plătească suma de 800 lei.

 Incidentul vine după ce în urmă cu o săptămână, mai precis în 4 mai, doi tineri au fost surprinși de camerele de supraveghere video amplasate în zona Turist. În jurul orei 23.20, tinerii certați cu legea smulgeau florile din jardinierele aflate pe gardul ce desparte trotuarul de partea carosabilă.

În scurt timp în zonă a apărut o patrulă a Poliției locale Tecuci care i-a condus la secție unde au fost identificați. B.A.G. în vârstă de 21 ani și D.L. de 26 ani, ambii din Tecuci, au primit sancțiuni de 800 lei de căciulă.

Reamintim persoanelor certate cu legea și nu numai faptul că pe raza Municipiului Tecuci sunt amplasate zeci de camere de supraveghere video. Rolul acestora este de a preveni infracțiunile și de a identifica mai ușor pe cei care încalcă legea. Așa cum s-a putut constata în ultimele zile, camerele funcționează și sunt urmărite în timp real.