La mulți ani, stimate profesor Ionel Necula!

 

Astăzi, 12 mai 2022, distinsul profesor scriitor Ionel Necula împlinește frumoasa vârstă de 82 de ani. Născut la 12 mai 1940 în comuna Liești, urmează clasele primare și gimnaziale în comuna natală, iar liceul la Tecuci. În anul 1970, a absolvit Facultatea de Filosofie la cursurile fără frecvență, dar se lovește de refuzul de a fi înscris la doctorat.

A activat atât ca profesor cât și ca metodist la Casa de cultură Tecuci, fiind chiar și director al acestei unități.

A colaborat la reviste importante cum ar fi: Contemporanul, Ideea Europeană, Ateneu, Dunărea de Jos, Porto-Franco, Literatură și artă, Convorbiri literare, Luceafărul, Viața Românească, Revista de filosofie și multe altele. Are peste 100 de volume publicate și continuă să scrie și în prezent.

Important însă este faptul că American Biographical Institute l-a inclus în anul 2006 – Printre cele mai importante 200 de personalități din lume!

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Cetățean de onoare al comunei Liești și al Municipiului Tecuci.

Dintre numeroasele referințe critice despre această mare valoare culturală, mă voi opri la spusele profesorului Theodor Codreanu: „Ionel Necula a depășit complexele spiritului provincial și face, la Tecuci, cultură de nivel național, devenind un statornic colaborator îndeobște al Revistei Contemporanul, nouă serie diriguită de N. Breban”.

La mulți ani maestre și respectele noastre!

 

Iancu Aizic