Festivalul luminii 2022: Seară magică de reîntâlnire, fericire, voie bună – FOTO

 

Centrul Local „Oltea Doamna” Tecuci din cadrul Organizației Naționale „Cercetaşii României” au readus vineri, 13 mai 2022, în Parcul „Regina Elisabeta” atmosfera de poveste a „Festivalului Luminii”. Motto-ul cercetașilor este „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”.  

 Cu mic, cu mare, bunici, copii, nepoți, tineri, au creat atmosferă în Parc, toți participanții fiind dornici de ieșire, de reîntâlnire și dialog, de a oferi un zâmbet și a primi un altul la schimb, în ochii tuturor fiind bucuria revederii după doi ani de pandemie și stat în izolare.

Cercetașii tecuceni coordonați de profesoarele Mihaela Nina Munteanu și Mona Oana Gheorghe au pregătit din timp aproximativ 8.000 de gulguțe pe aleile Parcului, spre a le lumina la lăsarea serii, au existat ateliere cercetășești cu diverse teme, constructive sau artistice, s-au reînnodat prietenii și au creat o atmosferă de basm. Alături le-au fost voluntarii și partenerii care au contribuit, reamintind de Primăria Tecuci, Asociația Balinte Ionela, Colegiul Național Spiru Haret, Casa de cultură și Biblioteca municipală.  

 Pe scenă au evoluat micii artiști locali, în timp ce spectatorii fredonau sau dansau, unii au descoperit noi cărți de lecturat la căsuța de lemn poziționată în incinta Parcului, alții s-au relaxat pe locuri special amenajate la umbră, derulând amintiri și venind cu propuneri de viitor. Unii au participat la concursuri și mulți s-au bucurat doar de clipă, făcând parte dintr-o atmosferă frumoasă, o seară de basm creată de cercetași.  

Toată lumea a imortalizat momentul, având amintiri plăcute, iar la ora 20,30 cercetașii au început aprinderea luminii în fiecare gulguță. Niciunul din cei prezenți nu a fost mai prejos, fiecare având intenția de a aprinde o lumânare în cutiuțele de hârtie sau recipientele special amenajate.  

A fost o seară magică, o reîntâlnire de suflet, cercetașii fiind de admirat și, ca de obicei, „Gata, oricând”!