Redescoperă bucuria lucrurilor mărunte… Festivalul Luminii, ediția I, Centrul Local „Raza Verde” Matca

 

În zilele noastre, viața pe care o trăim a ajuns să fie o cursă contracronometru pentru ce mai mulți dintre noi. Suntem prinși în fel de fel de activități, responsabilități și, de cele mai multe ori, uităm să ne hrănim sufletul, să privim în jur unii la alții, să ne bucurăm de adierea vântului sau de ciripitul păsărelelor, într-un cuvânt de frumosul care ne înconjoară.

 Pentru prima dată în Matca, cercetașii Centrului Local „Raza Verde” au organizat Festivalul Luminii, un festival cu tradiție în cercetășie, al cărui motto este să redescoperim și să ne bucurăm de frumusețea lucrurilor mărunte.

Pe stadionul comunei, au avut loc, cu acest prilej, activități de educație non-formală, de educație prin joc. Toți participanții au trecut pe la ateliere și au pictat, au tras cu arcul, si-au pus dorințe în cutia visurilor, au făcut poze hazlii , au învățat să facă cutiuțe din hârtie, numite gulguțe, folosind tehnica origami și, nu în ultimul rând, au jucat fel de fel de jocuri.

 Spre seară, au aprins lumânări în gulguțele de hârtie, au cântat și au dansat la lumina acestora creând un tablou de poveste.

Nu am putut încheia seara decât promițând tuturor că acest festival va deveni o tradiție frumoasă în comuna Matca.

Le mulțumesc liderilor, părinților, reprezentanților primăriei și copiilor pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect minunat!

 

Șef de Centru Local,
Mirela Popa

 

You cannot copy content of this page