Simpozion Județean de Geografie la Barcea

 

Sâmbătă, 14 mai 2022, la Barcea a avut loc cea de a X-a ediție a Simpozionului Județean de Geografie „Educație prin geografie. Premisă a dezvoltării durabile”.   

La evenimentul ce a fost organizat de Școlile Nr. 1 și Nr. 2 Barcea, în colaborare cu ISJ Galați și Societatea de Geografie din România – Filiala Galați, avându-l în rol de organizator pe prof. dr. Constantin Ionuț Barbu, au participat un număr mare de profesori de geografie din județul Galați.  

 Au fost prezenți și reprezentanți ai SC Intervenții Active în Atmosferă SA – Vlad Dobri (doctorand la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași), Vasilică Istrate (doctor în geografie) și Viorel Călinescu (doctorand la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați).  

În cadrul simpozionului au fost expuse prezentări pe teme științifice și didactice de înaltă ținută, urmate de o aplicație practică la Hidrocentrala Movileni. 

Evenimentul nu s-ar fi bucurat de un asemenea succes fără sprijinul sponsorilor ce au răspuns pozitiv la inițiativa prof. dr. Constantin Ionuț Barbu, de a organiza acest mare eveniment județean în localitatea Barcea.  

Sponsorii evenimentului au fost:  

– Primăria Comunei Barcea – Primar Constantin Zamfir;  

– SC MTC Tecuci – Cătălin Pavel; 

– SC ECOAGROTEC TRANS Tecuci – Popa Nicu 

– SC Terra Machines SRL Târgu Neamț – Constantin Ionuț Barbu. 

 

Prof. Ionuț Barbu