Târgul Meseriilor, a IX-a ediţie la Tecuci – FOTO

 

Astăzi, 20 mai, la Sala de sport a Colegiului Național „Spiru Haret” Tecuci se desfășoară „Târgul Meseriilor”. Evenimentul este la cea de a IX-a ediție, fiind dedicat promovării ofertelor educaționale din învățământul profesional și adresat viitorilor absolvenți ai clasei a VIII-a care doresc să urmeze cursurile unei școli profesionale, precum și cursanților din Programul „A doua șansă‘’ –  persoane de vârste diferite din comunități dezavantajate ale Tecuciului și județului Galați, care s-au reîntors la școală pentru a-și definitiva studiile în cadrul proiectului POCU/665/6/23/135358 „A doua șansă la educație la Orizont”. 

Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, cu participarea liceelor tehnologice din Tecuci și comune apropiate, care au în oferta educațională clase de învățământ profesional.  

 Pentru început a avut loc un dialog între reprezentanții Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională cu elevii participanți. Au luat cuvântul cei implicați în acțiune, apoi elevii de clasa a VIII-a din Tecuci și comune limitrofe au fost invitați să viziteze „Galeria Meseriilor” și să acceseze informații despre calificările profesionale, inclusiv pe cele de învățământ dual.  

Motto-ul Târgului a fost „Pasionați de o meserie? Succes ca prin Magie!”. Activitățile practice și atractive desfășurate la standurile școlilor prezente i-au ajutat pe elevi să conștientizeze avantajele calificării într-o meserie, precum și oportunitățile oferite de agenții economici care sunt parteneri ai școlilor în procesul educațional. 

Un număr de 500 de locuri în unitățile școlare din Tecuci și mediul rural sunt destinate elevilor care doresc să se califice în domenii diverse: comerț, mecanică, turism, agricultură, industrie alimentară, construcții, estetică și igiena corpului omenesc, industrie textilă și pielărie etc. Dintre acestea, 56 de locuri sunt oferite în sistem de învățământ dual. Au fost prezenți cu oferte: Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu” Tecuci, Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” Tecuci, Școala Profesională „H.P. Bengescu” din Ivești, Liceul Tehnologic nr. 1 Cudalbi, Liceul Tehnologic nr. 1 Corod, Frizon Group Nănești – Vrancea, AJOFM Galați. 

La festivitatea de deschidere a evenimentului au luat cuvântul și au îndrumat participanții către o carieră și ofertă educațională pe măsură următorii: prof. psih. Diamanta Bulai – director CJRAE Galați, inspector școlar Corina Tatu, prof. Lăcrămioara Botez – director Liceul „Elena Caragiani” Tecuci, prof. Lilian Cioromila – director Liceu Cudalbi,  prof. Florica Radu – director adj. Liceu Corod, prof. Mioara Pâslaru – Liceul „Ovid Caledoniu” Tecuci, prof. Violeta Mușunoiu Hoton – coordonator CJRAE Galați.