Lucrări de reabilitare în derulare la Tecuci – FOTO

Marți, 31 mai 2022, consilierii locali sunt solicitați să aprobe Bugetul Municipiului Tecuci, mai precis Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului inițial centralizat de venituri și cheltuieli și a Programului de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare al UAT Municipiul Tecuci, pe anul 2022. Aceasta este cea de a doua formă a proiectului de buget pe anul 2022. Prima variantă a fost contestată în instanță de Prefectură, după ce două amendamente depuse de opoziție s-au situat dincolo de litera legii.  

Lipsa bugetului nu a împiedecat administrația locală tecuceană să continue proiectele începute, dar lucrurile pot lua o întorsătură gravă în cel mai scurt timp. 

„Cu toată opoziția otrăvită care blochează bugetul și inundă rețelele de socializare cu fake-news, găsim soluții. Asfaltăm strada Dimitrie Hârlescu, căci asfaltul este marea noastră problemă. Pe de altă parte, pericolul nu a trecut. Fără buget, riscăm să intrăm în incapacitate de plată, în toate domeniile”, declara în urmă cu o săptămână primarul Lucian Costin. 

Astăzi, 25 mai 2022, am fost pe strada Dimitrie Hârlescu din Municipiul Tecuci pentru a vedea stadiul lucrărilor. Totodată, spre capătul străzii Ștefan cel Mare către Dimitrie Hârlescu, se lucra pentru finalizarea lucrării. La întoarcere am surprins și Sala Popular – Sala de spectacole „Ion Petrovici”, care, cu fonduri europene, este reabilitată, lucrările fiind și aici în grafic. 

Toate acestea și multe altele se pot face doar dacă avem buget. În lipsa unui buget, ne întoarcem la noroiul pe care unii consilieri locali ni-l doresc atât de mult. 

You cannot copy content of this page