Copiii defavorizați din Tecuci nu pot primi masa caldă din cauza ambițiilor politice ale opoziției

 

Ieri, 30 mai 2022, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat o serie de măsuri care vor fi luate în perioada următoare în domeniul educației. Cu această ocazie a luat în discuție și situația din municipiul Tecuci. 

Reamintim cititorilor faptul că Bugetul Municipiului Tecuci este blocat, iar consilierii locali PSD și UIPT se întrec în depuneri de amendamente pentru a scoate împrumutul aprobat de administrația anterioară, Hurdubae – PSD, din ecuație. Totul se desfășoară la comanda președintelui interimar al PSD Tecuci Costel Fotea care deține și funcția de președinte a Consiliului Județean Galați. 

„Proiectul-pilot Masă Caldă a fost implementat anul acesta în 134 de școli din cele 150 de școli bugetate. În 16 școli din 10 județe nu a fost implementat (1 Bacău, 3 Bihor, 2 Bistrița-Nasăud, 2 București, 2 Buzău, 1 Galați, 1 Harghita, 2 Hunedoara, 1 Mureș, 1 Timiş). Motive: licitații blocate, lipsă ofertanți sau lipsa buget local aprobat. Situație specială – la Tecuci nu s-a putut derula pentru că nu are bugetul aprobat”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu. 

Iar acesta este doar unul dintre aspectele blocării la nesfârșit a Bugetului Municipiului Tecuci. Pe listă se mai află plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora, burselor școlare, iluminatului public, salariilor funcționarilor etc.  

În câteva zile, toate aceste plăți vor fi sistate, iar investițiile vor fi blocate.