Eugen Pelin: „Sunt aici pentru viitorul copiilor acestui oraș. Vreau să le las acest oraș mai frumos decât mi l-au lăsat părinții mei”

 

În ultima zi a lunii mai din acest an, în cadrul ședinței Consiliului Local Tecuci, aleșilor locali li s-a oferit încă o dată șansa de a demonstra tecucenilor faptul că le pasă de acest oraș. 

Unul dintre consilierii care au pledat pentru viitorul aceste comunități este Eugen Doru Pelin, care face parte din Comisia nr. 5 a Consiliului Local Tecuci – Administrația publică locală, juridic, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor. 

„Ne cunoaștem cu toții, vă știu pe toți, mă știți, eu am considerat mereu, și cu fiecare în parte am vorbit, că aici ar trebui să facem mai multă administrație și mai puțină politică. Mereu v-am adus în vedere să discutăm mai multă administrație. Am citit amendamentele, mă uit și eu pe ele, dar am o întrebare pe care vreau să i-o pun dlui consilier Pascal. Văd aici la amendamentul 13 – Modernizare străzi etapa II, lot II, inițial era 220 milioane de lei în 2022 și în 2023 doar 3 milioane de lei. Era bugetul pe anul ăsta. Dv. în amendamentul pe care îl instituiți spuneți așa: ”În 2022 se cheltuie doar 1.000.000 lei, iar diferența de 240.000.000 lei să asfaltăm anul viitor”. Aici vreau să vă spun că noi avem nevoie de asfalt anul ăsta, mai bine zis noi aveam nevoie de asfalt ieri, nu anul viitor. Tecucenii scot mașinile anul ăsta, acum, în oraș, nu anul viitor, noi avem acum nevoie de asfalt.  

Mie, din punctul meu de vedere, personal, n-avem treabă cu politica aici, puțin îmi pasă de unde ia Primăria Tecuci bani să asfalteze orașul sau să dezvolte orașul. Obligația Primăriei, obligația noastră, este să dezvoltăm acest oraș, să creăm în acest oraș bunăstare pentru ca cetățenii orașului să fie mândri că au acest oraș frumos. Era Orașul Trandafirilor, haideți să facem din acest oraș un oraș mândru și frumos!  

Știm cu toții că proiectele europene pentru a fi implementate durează de la doi la patru ani minim și dv. știți lucrul ăsta. Cu fonduri europene asfaltăm, vom putea să asfaltăm, să facem și poduri suspendate cum fac alții din alte orașe, dar în timp nu astăzi.  

Noi discutăm de o problemă stringentă care trebuie rezolvată acum și nu pe viitor. Problema asta tot am tăvălit-o de 30 de ani încoace și astăzi avem în Tecuci vreo 30 – 40 de kilometri de străzi neasfaltate, merg oamenii cu bocanci sau cu cizme de cauciuc să-și ducă copiii la școală. Haideți să lăsăm orgolii, dacă vreți mergem la partid, lăsăm politica acolo… Haideți să ne punem la masa negocierilor, haideți să discutăm cu toții, hai să încercăm să creăm bunăstare pentru tecucenii care ne-au votat și care ne-au trimis aici. Nu suntem trimiși aici ca să mă cert nici cu tine, nici cu dl. primar, nu suntem aici pentru asta și nici să ne facem orgoliile noastre. Haideți să fim împreună!  

Eu am făcut de atâtea ori invitații și lui dl. Pascal și dlui… ”Haideți să discutăm, haideți să vorbim, haideți să găsim acele modalități prin care să facem acest Consiliu Local să funcționeze în beneficiul cetățeanului, nu în beneficiul partidului!”. Azi sunt în partid dar poate mâine nu mai sunt, pe mine nu mă interesează partidul, mă interesează viitorul acestui oraș. Iar aici sunt pentru viitorul copiilor acestui oraș, lor vreau să le las acest oraș mai frumos decât mi l-au lăsat părinții mei”, a spus consilierul local.  

Eugen Doru Pelin l-a rugat pe consilierul care a depus cele două amendamente la proiectul de buget din acest an să le retragă, pentru ca orașul să funcționeze: „Niște bani pe care îi ai nu poți să-i ascunzi în alt buzunar în așa fel încât să nu fie văzuți în buget. Nu poți să ascunzi banii în buget, ei trebuie să existe și ei au existat”.  

„Lăsăm securea războiului și haideți să muncim pentru tecuceni că asta e important și pentru asta suntem aici. E obligația noastră, gândiți-vă la copiii voștri și la viitorul acestui oraș. Dacă iubiți acest oraș, haideți să facem ceva din orașul ăsta!”     

Apelul consilierului Eugen Doru Pelin s-a lovit de un zid al indiferenței, de netrecut. Se întoarce astăzi, prin rândurile de față, ca un ecou, pentru a ajunge la cunoștința și conștiința contribuabililor tecuceni.