La volan fără permis, sub influența alcoolului sau a drogurilor

 

Duminică, 5 iunie a.c., în jurul orei 1, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Mărului au oprit în trafic un autoturism, care circula pe DJ 251C, în comuna Valea Mărului. La volanul acestuia au identificat un bărbat, din județul Vaslui. 

Polițiștii l-au testat alcoolscop, valoarea rezultată fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Bărbatul a fost condus la spital, în scopul prelevării de mostre biologice și al stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis. 

Pentru comiterea acelorași infracțiuni este cercetat și un bărbat în vârstă de 24 de ani, din comuna Braniștea. În data de 4 iunie a.c., în jurul orei 23.50, a fost depistat de polițiști conducând autoturismul pe DN 25, în comuna Șendreni, deși nu deținea permis de conducere.  

La testarea alcooscop, bărbatul a prezentat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, pentru stabilirea alcoolemiei. 

Un al treilea dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, a fost întocmit de polițiști, în data de 5 iunie a.c., ca urmare a depistării în trafic, la volanul unui autoturism care circula pe o stradă din comuna Schela, a unui bărbat în vârstă de 48 de ani.  

Polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere, iar valoarea înregistrată de aparatul alcoolscop a fost de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Și în acest caz, bărbatul a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice și a stabilirii alcoolemiei. 

Tot luni, 5 iunie a.c., în jurul orei 20, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat în vârstă de 29 de ani, din localitate. 

La testarea acestuia cu aparatul Drugtest, rezultatul a ieșit pozitiv, astfel încât, bărbatul a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice. 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, se arată în comunicatul IPJ Galați.