Paradox la Piață: Au cu ce, pot să o facă, dar așteaptă mai întâi amenda

 

O vizită a Gărzii de Mediu la Tecuci a lăsat în atenția municipalității o măsură care trebuie îndeplinită. Se pare însă că cei care ar trebui să ducă la capăt această măsură așteaptă aprobare pe linie de partid. 

Situația a fost prezentată la ultima ședință a Consiliului Local de primarul Municipiului Tecuci, Lucian Costin. 

„Noi, la Piața de la Cernicari avem un teren care este dat în administrarea societății Piețe Prest Tec. Au venit cei de la Garda de Mediu acum vreo două săptămâni și au făcut un control. Ne-au dat o măsură de a rezolva problema acolo, ei neștiind faptul că nu este terenul nostru, este al Pieței. Am sunat-o pe dna Kramer și am vorbit cu d-ei să dispună îngrădirea, amenajarea acelui spațiu, pentru că pierdem bani. Am solicitat o ofertă de preț de la un constructor de la noi, din zonă, i-am spus să consulte și alți constructori, că nu este nici o problemă. Mi-a dat o valoare estimată de aproximativ 200.000 lei, adică două miliarde lei vechi, întinderea acelor materiale, un strat de balast, compactare, tot ce trebuie. Nu mai știu dacă era și îngrădit, i-am trimis oferta dnei director. O să luăm amendă de la Garda de Mediu cât nu face această investiție. I-am explicat și d-ei, Piața a încheiat anul fiscal 2021 cu un profit de cinci sau șase miliarde (5 – 600.000 lei), deci bani au.  

 Am rugat-o ”Dna Kramer, vă rog tare mult, dispuneți, faceți un contract, cu plata după aprobarea bugetului…” că și ei au aceeași problemă cu bugetul ”…haideți să rezolvăm această situație!”. Băgăm tarifele la vot în Consiliul Local, astfel încât să putem taxa mașinile vânzătorilor de legume, e 50 de lei pe zi – ceva în genul ăsta, iar acolo sunt minim 100 de mașini în fiecare zi. Asta înseamnă că într-o lună și jumătate își recuperează banii și rezolvăm problema de la Cernicari.  

Din păcate, dna Kramer nu a făcut absolut nimic la ora asta. Este colega pe care dv., cei de la PSD și de la UIPT, ați nominalizat-o ca director la această societate. Am rugămintea să discutați colegial cu dna, să se apuce de treabă, pentru că stăm cu piața aia neîngrijită și vă spun că pierdem bani. E un paradox pe care eu nu-l înțeleg”, a declarat primarul tecucean.  

Situația în care sancțiuni, precum cea a Gărzii de Mediu, atârnă ca o Sabie a lui Damocles, iar cei îndreptățiți să remedieze problemele orașului așteaptă ordinul de la Dunăre, este definitorie pentru actuala opoziție din Consiliul Local Tecuci. Au numit o persoană în fruntea Societății Piețe Prest Tec SRL, iar acum trebuie să se roage de acea persoană să își facă datoria.  

„Poate cheltui o sumă de bani pe care într-o lună și jumătate o recuperează. Până la finalizarea sezonului, cred că se prelungește undeva până în luna octombrie, poate încasa bani de la acea piață. De ce nu o face? Nu știu și vă rog, pe colegii de la UIPT și de la PSD care sunteți cu d-ei în echipă, să o rugați să facă acest lucru!”, a concluzionat edilul.