Bugetul local nu a fost aprobat nici astăzi. Municipiul Tecuci în imposibilitatea de a face orice fel de plăți

 

Astăzi, 7 iunie 2022, s-a desfășurat o altă ședință de îndată a Consiliului Local Tecuci. Pe ordinea de zi s-a aflat Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului local pe 2022. 

Problema spinoasă a Bugetului nu a fost rezolvată nici astăzi. Consilierii opoziției au depus două amendamente care mută banii destinați asfaltărilor din bugetul pe acest an în bugetul pe anul viitor. Cele două amendamente au primit aviz negativ din partea Direcției economice din Primăria Tecuci, funcționarii respectivi specificând că încalcă mai multe legi, care au fost enumerate. 

Cele două amendamente au fost votate de consilierii opoziției, respectiv nouă consilieri, doi consilieri locali ai PSD lipsind de la ședință. Împotriva amendamentelor au votat cei opt consilieri PNL.  

Amendamentele nu au trecut. Conform Codului administrativ, pentru aprobarea lor era nevoie de majoritate absolută. Opoziția a solicitat o pauză pentru consultări. Dat fiindcă pe parcursul pauzei transmisiunea de la Casa de Cultură a fost întreruptă nu vă putem spune cu cine s-au consultat consilierii opoziției, dar nu-i greu de bănuit. 

S-a trecut la votarea Proiectului de Buget, așa cum a fost propus de inițiator, primarul Lucian Costin. Pentru Buget au votat consilierii locali PNL, s-au abținut consilierii PSD și UIPT. Bugetul nu a trecut nici astăzi.    

 S-au abținut, votul fiind considerat împotriva Proiectului de Buget, următorii consilieri locali: Drăgan Oliwer Claudiu – PSD, Cîmpanu Tudor – PSD, Pădure Arghire Lucian – PSD, Ursulică Constantin – PSD, Grama Florin Iulian – UIPT, Miron Cosmin Nicolae – UIPT, Paraschiv Mirela Magda – UIPT, Pascal Remus – UIPT,  Miron Dumitrescu Florin – UIPT.   

În continuare, Municipiul Tecuci nu are Buget. Nu există bani de salarii pentru funcționarii din Primărie și de la instituțiile Consiliului Local – Casa de Cultură, Muzeu, Bibliotecă, Direcția de Asistență Socială, Evidența Persoanei. Nu sunt bani pentru persoanele defavorizate, nu sunt pentru utilități, lucrări, investiții. Pentru nimic!