„Voluntariat pentru un oraș curat” – Proiect al Asociației Pensionarilor căruia i s-a alăturat un grup de tineri tecuceni

 

Douăzeci și doi dintre membrii Asociației Pensionarilor Tecuci, îndrumați de inimoasa Nuța Donici, cărora li s-a alăturat Dana Dănceanu, din partea Apelor Române, au desfășurat astăzi, 8 iunie, o acțiune de ecologizare în Municipiul Tecuci. Demersul a vizat albia râului Bârlad de la Podul din Cuza Vodă până la Puntea de la Crivițeni. 

La acțiunea de ecologizare a luat parte și un grup de tineri voluntari, care au răspuns „prezent” la apelul public lansat de președinta Asociației Pensionarilor. Astfel de acțiuni au fost organizate și în trecut, Asociația și grupul tinerilor implicați nefiind la prima „abatere”. 

 „Am fost bine pregătiți cu tricouri personalizate, saci și mănuși, bine organizați strângând toate cele ce am găsit aruncate de cetățeni ai orașului nostru. După ecologizare, malurile râului Bârlad au rămas curate, iarba va crește verde și frumos pe locurile curățate, iar noi am plecat după două ore mulțumiți de munca noastră. Mulțumim Andreei Poenaru, purtător de cuvânt al Apelor Române, Danei Dănceanu, reprezentant, tinerilor tecuceni și șoimanilor asociației pentru sprijinul acordat!”, a declarat Nuța Donici.   

La rândul său, Marius Mihalache, unul dintre tineri, a precizat: „Îmi doresc ca fetița mea să crească într-un oraș verde, cu cât mai puține deșeuri, de care să se bucure împreună cu ceilalți copii ai generației ei. Le mulțumesc colegilor mei care au avut plăcerea să dea o mână de ajutor la aceasta ecologizare!”.  

Participanții au promis ca nu va fi ultima acțiune de ecologizare în care se vor implica. Astfel de gesturi mari vor continua, pentru un oraș mai sigur și mai curat.  

Îi felicităm, la rândul nostru și ne dorim ca exemplul să fie urmat de cât mai mulți dintre noi!