Urmează hramul Mânăstirii „Sfânta Treime” din codrii Buciumenilor

 

Românii se vor bucura de o nouă minivacanță în weekend, când creștinii sărbătoresc Rusaliile. Duminică, 12 iunie, este prima zi de Rusalii iar luni, 13 iunie, a doua zi de Rusalii – Sfânta Treime, este zi nelucrătoare, astfel încât vor fi trei zile libere. 

Pogorârea Duhului Sfânt (Rusaliile) este celebrată la 50 de zile după Paște și la 10 zile după Înălțarea Domnului. 

 Luni, de Sfânta Treime, tecucenii și credincioșii din multe zone apropiate merg la hramul care se desfășoară la Mânăstirea „Sfânta Treime” din pădurea de la Buciumeni. 

Este situată într-un loc pitoresc, plin de natură și de liniște. Aici viețuiește o obște de maici, iar biserica poartă două hramuri: „Sfânta Treime” şi „Acoperământul Maicii Domnului” (1 octombrie). 

A devenit tradiție ca mulți tineri din liceele Eparhiei Dunării de Jos să-și îndrepte pașii către codrii Buciumenilor în zi de hram, pentru participare la Sf. liturghie și dialogurile din pădurea cu tei unde vor fi prezenți ÎPS Casian și preoți din mai toate localitățile județului Galați. 

Jandarmeria Galați va fi la datorie, având și câteva sfaturi pentru vizitatorii care vin la Mânăstirea Buciumeni: 

– Accesul autovehiculelor în pădurea Buciumeni este interzis; 

– Autovehiculele vor fi lăsate la intrarea în pădure, parcarea acestora făcându-se în locul indicat de către forțele de ordine; 

– Este interzis aprinderea focului pentru grătar în alte locuri decât cele amenajate în acest scop; 

– Este permisă activitatea de picnic, fără aprinderea focului, în zona special destinată în acest sens, la intrarea în pădure; 

– Este interzisă aruncarea gunoiului și a resturilor menajere în alte locuri decât cele amenajate. 

„În toate aceste zile vom avea în atenție să descurajăm orice persoană care tulbură ordinea și liniștea publică, pentru ca toate manifestările publice să se desfășoare fără incidente.  

Dacă observați producerea unor incidente, apelați la sprijinul forțelor de ordine sau sesizați fapta la 112”, precizează Jandarmeria Galați.