Se cere ținută decentă pentru șoferii de taxi

 

Transportul în regim de taxi din Municipiul Tecuci a intrat în atenția consilierilor locali, mai precis a consilierului Tudor Cîmpanu. Se are în vedere modificarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea transportului de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere în Municipiul Tecuci. 

Consilierul local Tudor Cîmpanu a luat cuvântul la secțiunea interpelări a ultimei ședințe de Consiliu Local. Acestuia i s-a alăturat consilierul Oliwer Drăgan, iar la întrebările pe tema transportului în regim de taxi au primit răspuns de la secretarul UAT, George Borșan. 

„În Regulamentul ăla de funcționare a taximetriei să introducem un punct cu o mică ținută obligatorie la acești domni taximetriști”, a propus Cîmpanu, adăugând că această problemă a ridicat-o și în mandatul trecut și precizând că n-are nimic cu ei, cu taximetriștii. 

„Locuiesc într-o zonă unde e o stație din asta, câteva locuri. Vin îmbrăcați cu un pantof alb, unul negru, cu un ciorap, cu ureche, fără ureche. Eu zic că nu este normal, câteva doamne dacă s-ar urca în mașină s-ar speria de unii… O minimă ținută oblligatorie, nu costum cravată, dar ceva decent ”, a menționat consilierul. 

În replică, secretarul UAT l-a îndemnat să propună modificarea. „Trebuie introdus proiectul cu mai multe modificări, nu doar pentru cravată”, a adăugat George Borșan. 

„Așa cum le-am votat tarifele când au dorit dânșii, noi putem modifica chiar și pentru o simplă cravată”, a declarat consilierul Oliwer Drăgan.  

Drăgan a adăugat: „Sunt mai multe probleme. De exemplu, dacă suni după 11 noaptea, firmele ar trebui să asigure minim trei taxiuri, din câte știu eu, pe timpul nopții și nu le asigură, la ora 2 nu mai găsești niciunul”. 

Cu cravată sau fără, ținuta obligatorie a taximetriștilor se va regăsi într-un viitor proiect de hotărâre, în acest mandat sau într-un mandat viitor, au dat asigurări consilierii PSD.