Pe podium… la Eco Provocarea Liceeni

 

Ce a însemnat Concursul Național Eco Provocarea pentru elevii Colegiului Național de Agricultură și Economie din Tecuci? Muncă de echipă, implicare, determinare, prietenie, leadership și dorința de a produce o schimbare! 

 Acțiunile din cadrul programului educațional extracurricular de protecția mediului și dezvoltare personală Eco Provocarea s-au desfășurat pe o perioadă de 7 luni (noiembrie 2021 – mai 2022), iar în cadrul Colegiului Național de Agricultură și Economie Tecuci au adunat laolaltă aproximativ 1000 de elevi, părinți, profesori, personal auxiliar, personal de conducere etc. Resursele educaționale oferite de coordonatorii proiectului și acțiunile întreprinse au condus la motivarea și îndrumarea liceenilor în vederea adoptării unui comportament responsabil față de mediul înconjurător și a dezvoltării proprii.  

 Ecoambasadorii și voluntarii noștri au organizat diferite activități de educație ecologică la categoria de concurs RECICLARE, coordonați fiind de profesor Jenica-Alina Filimon. Astfel, scopul lor a fost acela de a colecta diferențiat deșeurile reciclabile și de a le trimite către centrele specializate, fiecare acțiune fiind certificată cu fotografii, bonuri și borderouri, avize sau procese-verbale de predare-primire. De asemenea, au avut loc campanii de conștientizare pe teme de mediu desfășurate în amfiteatrul colegiului, ori surprinse prin intermediul videoclipurilor realizate de elevi și postate pe paginile lor de Facebook, ateliere de reciclare creativă, colectare și sortare a deșeurilor în vederea trimiterii către reciclatori, donații de diferite obiecte, igienizarea spațiilor verzi, plantare de flori și pomi etc. 

Dintre cele 35 de licee/colegii înscrise la nivel național, Colegiul Național de Agricultură și Economie Tecuci s-a clasat pe locul al II-lea, urmând ca în luna august 4 membri ai echipei și coordonatorul să participe gratuit în Tabăra de Leadership pentru Mediu Ecoprovocarea, de la Cheia, județul Prahova, unde vor fi prezente toate echipele de pe podium. Credem cu tărie că toate activitățile au fost motivante, antrenante și au creat o poveste frumoasă de sustenabilitate și responsabilitate față de mediul înconjurător, față de propria viață. 

 

Prof. Jenica-Alina Filimon