Canicula în Europa: Temperaturi record și incendii

 

O mie de oameni au murit în Portugalia din cauza caniculei. Căldura extremă a favorizat incendii de vegetație în Spania și Franța. Temperaturile în marea Britanie au depășit recorduri istorice și au ajuns la 40 grade C.

În zona din jurul Dunei lui Pilat, un obiectiv turistic de pe coasta atlantică a Franței, vizitat anual de 2 milioane de oameni, cerul albastru a fost acoperit de un nor negru și gros. În Paris, oamenii suportă cu greu temperaturile ridicate. E anormal de cald, afirmă oamenii.

Situația nu e mai simplă nici în Spania vecină, unde pasagerii unui tren au văzut cu propriii ochi cât de repede înaintează flăcările. Probleme sunt și în Belgia, unde mai multe regiuni se află sub cod roșu de caniculă. Situație similară și în Germania, unde termometrele au arătat în Frankfurt 38 de grade Celsius. 

În Grecia, focul amenință zonele de la periferia Atenei. Se apropie rapid de casele din nordul capitalei, așa că autoritățile i-au sfătuit pe oamenii de acolo să plece. În Slovenia, sute de pompieri încearcă să oprească incendiile de pădure.

Agenția pentru situații de urgență a Uniunii Europene a avertizat că această vară va fi deosebit de dificilă, din cauza incendiilor de vegetație. Uniunea vrea să cumpere propriile avioane de stins incendii, ca să poată ajuta statele membre, scrie digi24.ro. 

 

You cannot copy content of this page