CUP a majorat tarifele. Persoanele juridice plătesc mai mult pentru serviciul de salubrizare

 

Persoanele juridice care au primit facturile de la Compania de Utilități Publice Tecuci pentru serviciul de „Colectare încărcare transport depozitare deșeuri menajere” aferent lunii iulie 2022 au constatat că acestea sunt majorate față de luna precedentă. Pe factură se precizează: „Începând cu data de 01.07.2022 tarifele de colectare vor fi modificate conform HCL 76/18.06.2022”. 

Acest serviciu de „Colectare încărcare transport depozitare deșeuri menajere” este cunoscut ca Taxa de salubrizare, iar cuantumul este diferit la persoanele juridice față de cele fizice. 

Referitor la recenta majorare am dorit să aflăm un punct de vedere al societății. „S-a modificat tariful, s-a modificat contractul de delegare. Noi avem un tarif de ridicare per tona de gunoi”, a declarat Mihai Cristinel Martin, director CUP Tecuci. Acesta a mai adăugat faptul că persoana juridică are tarif, iar persoana fizică are taxă de salubrizare, chiar dacă știm că este taxă și într-un caz și în celălalt. 

Astfel, de la 1 iulie 2022, tarifele de salubrizare lunare pentru persoane juridice au crescut de la 19,91 lei/angajat cât era în luna iunie la 26,04 lei/angajat. Majorarea este de 6,13 lei/angajat inclusiv TVA lunar. 

Prin HCL 76 din 18 iunie 2022 au fost actualizate tarifele practicate de către CUP Tecuci. Taxele de salubrizare pentru persoane fizice sau juridice fac obiectul unei alte hotărâri a Consiliului Local, care poate fi aprobată doar după o dezbatere publică. Această hotărâre nu a fost adoptată.