Urmărire ca-n filme. A abandonat autoturismul și a fugit în pădure

 

Marți, 16 august a.c., polițiștii din cadrul posturilor de poliție Corni și Drăgușeni, aflați în serviciul de patrulare pe raza comunei Drăgușeni, au observat pe DN 24, la ieșirea din localitatea Ghinghești, un autoturism. La vederea polițiștilor conducătorul auto a frânat brusc și a schimbat direcția de mers. 

Polițiștii au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale autospecialei și au plecat în urmărirea autoturismului. Bărbatul aflat la volan a refuzat să se conformeze solicitării de a opri, continuându-și deplasarea către localitatea Adam. Ajuns într-o zonă împădurită, acesta a abandonat autoturismul. A fost depistat de polițiști, în extravilanul localității Bursucani. 

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Acesta a fost testat alcoolscop, valoarea rezultată fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis. Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.