Trei ore de spectacol aniversar marca Zumba Tecuci – FOTO      

 

Sâmbătă, 27 august 2022, începând cu ora 17, în Parcul „Regina Elisabeta” s-a desfășurat un eveniment special pentru sărbătorirea a opt ani de „Zumba” în Tecuci, sub conducerea îndrăgitei profesoare de sport Alexandra Poloboc. 

Intrând în parc, ne-a întâmpinat o scenă frumos ornată cu bannere purtând sigla Primăriei Tecuci dar și a unor sponsori cum ar fi Muștar Tecuci sau Olimpya, cei care au contribuit și de această dată la buna desfășurare a acestui eveniment aniversar. În același timp, se remarcau în parc mai multe persoane cu vârste între 2-3 ani, alături de părinți și bunici, marea majoritate cu tricouri de pe care nu lipsea sigla ZUMBA. Alte persoane purtau tricouri cu emblema STAF, cei care vegheau la bună desfășurare a evenimentului.

 Spectacolul a fost deschis de îndrăgitul prezentator Mihail Vasilache, care după ce ne face și mai cunoscut evenimentul la care participăm, respectiv 8 ani de existență a trupei Zumba la Tecuci, condusă de inimoasa și talentata Alexandra Poloboc, o invită pe aceasta pe scenă pentru a ne spune câteva cuvinte, spunând înainte de aceasta că Zumba a devenit acum unul dintre cele mai îndrăgite dansuri din lume.

Alexandra Poloboc începe prin a aduce mulțumiri părinților care si-au îndrumat copiii spre această activitate, admirând și faptul că alături de copii și multe mame participă la aceste cursuri, care nu sunt decât un adevărat izvor de sănătate. În continuare, ne spune că odată cu plecarea ei la București unde a obținut și postul de profesoară, activitatea la Tecuci continuă sub îndrumarea Ștefaniei Tănase, cea în care Alexandra a avut deplină încredere pentru a se continua aici ce a început ea.

În continuare, prezentatorul invită în scenă pe invitații speciali la acest eveniment, coordonatori Zumba din diferite orașe ale țări și chiar și de peste hotare care au răspuns cu mare plăcere invitației colegei lor Alexandra Poloboc. De fapt, prezentarea a fost asociată și cu orașul pe care îl reprezintă. Apoi, ne sunt prezentați și cei care au ajutat la buna desfășurare a evenimentului: Casa de cultură, Primăria Tecuci, Restaurant Cristal, Olimpya Tecuci, familia Bâra, serviciul „Totul Verde” care asigură spațiul și curățenia acestuia, dar și alți sponsori fără de care, se repetă, evenimentul nu ar fi putut fi organizat. 

 Primul intrat în scenă a fost  Adrian  Berezescu din Anglia, urmat de copiii pregătiți de Alexandra Poloboc și Ștefania Tănase. A intrat apoi pe scenă Dorian Afro, aflat pentru prima oară la Tecuci. A urmat intrarea în scenă a dansatoarei Claudia Alexandru din București, urmată de Raluca Vasiliu din Galați și Irina Șerban din Făgăraș, cea care ne spune cu mare încântare că a reușit să transmită bucuria și dragostea față de Zumba și copiilor din satele și comunele ținutului Făgăraș. A urmat Codruț Niță din Ploiești, iar din Bacău s-a prezentat pe scena tecuceană Elena Palcău. Din București au venit  Andrei Oșanu, Violeta Dima și Cristina Buzdugan.

A intrat apoi pe scenă Oana Ciliac din Iași, urmată de Angela Bolohan din Brașov și Adrian Manea din Făgăraș. Scena a fost în continuare ocupată de membrii trupelor Zumba, de diferite vârste, pregătiți de Alexandra Poloboc și Ștefania Tănase după care a revenit Adrian Berezescu din Anglia. 

A fost apoi rândul  lui Boris Palaghir din Slatina  iar din Focșani s-a prezentat Daniela Ștefan. Tot din Slatina, pentru prima oară la Tecuci a venit Claudia Nistor urmată de Lucian Liciu din Iași, cel care de altfel a fost prezent la Tecuci la toate cele opt ediții de până acum. Din Slobozia a venit să ne încânte prin dans Laura Vancu, iar din București s-a prezentat și Adrian Tecuceanul. Momentul cel mai plăcut și sensibil al evenimentului, a fost intrarea în scenă a profesoarei de zumba Mioara Soima din Sibiu, cea care, după ce și-a prezentat numărul, a ținut să ne anunțe că anul viitor, va împlini frumoasa vârstă de 70 de ani și continuă să danseze. Este tocmai ceea ce spuneam la începutul materialului că Zumba este pentru cei cu vârstă între 2-3 ani și poate peste 70 de ani. Din București au venit Molys și Elena Munteanu iar din Ploiești Ancuța Vlad. A urmat Irina Gugles din Iași și tot din Iași, Maria Pristana.

 Am apreciat evolutia excelență a tuturor dansatorilor, remarcând spiritul de adevărată prietenie și colegialitate ce îi caracterizează pe toți aceștia.  

Au urmat poze de grup cu toți invitații de pe scenă dar și cu spectatorii prezenți, o mare parte din ei dansând  aproape toată perioada spectacolului.

Invitații au primit cadouri din partea  organizatorilor și au urmat poze individuale, fiecare cu preferații lor. 

A fost o adevărată sărbătoare, marca Zumba. Felicitări organizatorilor, urmează nouă ani de Zumba și apoi marea sărbătoare!

 

Iancu Aizic