Municipiul Tecuci angrenat în febra transformărilor. Contracte semnate, lucrări care se apropie de final, planuri de transformare

 

Finalul lunii august și începutul lunii septembrie surprinde Municipiul Tecuci angrenat într-o serie de transformări benefice pentru comunitatea noastră. Lucrările la Șoseaua de Centură se apropie de final, cele patru autobuze achiziționate de Primărie la sfârșitul anului trecut vor începe să facă curse, Parcului Carol I i se pregătește un aspect modern, pe străzile proaspăt asfaltate se trasează marcaje etc. 

În acest context a fost semnat contractul de asfaltare pentru cinci artere importante din Municipiu. Aceste străzi sunt foarte solicitate, de ani de zile preluând traficul greu care tranzitează Tecuciul. 

 „Sunt foarte bucuros să vă anunț că am semnat autorizația de construire pentru modernizarea străzilor Transilvaniei, Tudor Pamfile, Nicoresti, Matei Basarab, și Plugului. Lucrările vor începe cu str. Matei Basarab, stradă care are toate utilitățile și se vor finaliza cu strada Plugului”, declara marți, 30 august, primarul Lucian Costin. 

Edilul mai preciza că ordinul de începere a lucrărilor pentru tronsonul OMV – Kaufland va fi dat după deschiderea șoselei de centură, amintind faptul că modernizarea străzilor menționate reprezintă „cea mai ambițioasă și complexă lucrare de modernizare a infrastructurii rutiere din Tecuci, din ultimii 30 de ani, care trebuie neapărat executată”. 

Miercuri tecucenii aflau despre planurile de regenerare ale Parcului Carol I, proiect care va fi derulat cu fonduri europene, iar astăzi, 2 septembrie 2022, suntem înștiințați că a fost semnat contractul pentru construcția primei creșe din Tecuci. 

 „Suntem printre primii beneficiari ai unei noi creșe construite din fonduri prin PNRR, în valoare de 16.640.271,92 Lei. Avem nevoie de o nouă creșă, iar finanțarea din fonduri europene atrase, fără să afectăm bugetul local, întregește sentimentul de bucurie pe care îl am. Le mulțumesc din nou colegilor mei pentru seriozitatea și devotamentul cu care au lucrat la acest proiect”, declară edilul Lucian Costin. 

Noua creșă va fi construită în zona ANL, acolo unde locuiesc foarte multe familii tinere. Aceasta va găzdui 70 de copii și va fi dotată cu o sală multifuncțională, o spălătorie, o bucătărie și o sală de mese, spații verzi și locuri de joacă pentru copii.